2020. január 18., szombat - Piroska
Keresés a tartalomban

bukarest

Romániában júniustól 8 százalékkal nőnek a bérek a közszférában, de az átlagon felüli nyugdíjak is enyhén emelkednek - döntötte el szerdán a bukaresti kormány.

torta

Századik születésnapját ünnepelte szerdán Tamás Ilonka, Szlovákia alighanem legidősebb magyar pedagógusa, akit a szlovák állampolgársági törvény alapján azt követően fosztottak meg szlovák állampolgárságától, hogy többedmagával együtt nyilvánosan felvállalta, hogy megkapta a magyar állampolgárságot.

Ratko MladicSzinte pontosan egy évvel Ratko Mladic őrizetbe vétele után, szerdán megkezdődött Hágában az 1992-95-ös boszniai háború volt szerb katonai főparancsnokának pere a Nemzetközi Törvényszéken.

Angela Merkel001Első útján villám csapott Francois Hollande repülőgépébe. A kedden beiktatott francia államfő Berlinben találkozott Angela Merkellel, akivel hitet tettek a német-francia kapcsolatok erősítése mellett és kiálltak Görögország euróövezeti tagsága mellett.

Rendőr autó002

Lelőtte négy gyermekét, majd öngyilkos lett egy anya kedden hajnalban a floridai Port St. Johnban.

izraeli zászlóIlan Mor budapesti izraeli nagykövet az iráni atomprogramról, az arab tavasz következményeiről, valamint a közel-keleti békefolyamatról beszélt kedden a Közép-európai Egyetemen (CEU), hangsúlyozva, országa békében szeretne élni szomszédjaival. Előadását közbekiabálás zavarta meg.

moszkva1Beomlott kedden egy moszkvai bevásárlóközpont mennyezete,egy ember megsérült.

bukarestLemondott a plágiummal gyanúsított Ioan Mang román oktatási miniszter - jelentette be kedden Victor Ponta miniszterelnök, aki azt is közölte, elfogadta a tárcavezető döntését és felmentette őt tisztségéből.

Francois Hollande

Francois Hollande megválasztott francia államfő kedden délelőtt átvette az elnöki hatalmat Nicolas Sarkozy leköszönő államfőtől.

Dalai Láma

A dalai láma szerint kínai ügynökök törhetnek az életére, míg Pekingben szenzációkeltésnek és válaszra sem méltónak nevezte a külügyi szóvivő a vádat.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite