2020. január 29., szerda - Adél
Keresés a tartalomban

Kolozsvár

Az autonómia az egyetlen logikus és természetes kompromisszum a nemzetállami többség területi szuverenitása és a kisebbségek létezéshez való joga között - mondta a Digi24 román televíziónak adott interjújában Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet.

euro

A szerbiai dinár az év első négy hónapjában 6,5 százalékot romlott az euróhoz képest a Szerb Nemzeti Bank (NBS) adatai szerint - írta a Vajdaság ma hírportál.

toaso_elod

Széleskörű nemzetközi nyomásgyakorlásra van szükség a fideszes Gulyás Gergely szerint Bolívia ellen ahhoz, hogy elérjék Tóásó Előd mielőbbi szabadlábra helyezését.

obama

Barack Obama amerikai elnök nem megy el az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) tagállamainak szeptember elején, Vlagyivosztokban megrendezendő csúcstalálkozójára, amelynek házigazdája Vlagyimir Putyin orosz államfő lesz - közölte hétfőn a Fehér Ház.

bíróságA moszkvai ügyészség megszüntette a bűnvádi eljárást a belügyi erők (OMON) egyik rohamrendőre ellen, aki egy videofelvétel tanúsága szerint durván bántalmazott egy fiatalt a május 6-i moszkvai tüntetésen - derült ki a vádhatóság honlapján hétfőn közzétett határozatból.

Barack Obama001Barack Obama amerikai elnök üdvözölte vasárnap Hamid Karzai afgán államfő aznapi bejelentését, miszerint a biztonsági ellenőrzés NATO általi átadásának harmadik szakaszában az afgán erők már az ország lakosságának háromnegyedét védik majd.

Rendőr autó002Levágott emberi fejeket és végtagokat találtak a rendőrök két autóban, Mexikó második legnagyobb városa közelében. A tizennyolc ember lemészárlása egy múlt heti gyilkosság megtorlása lehetett: ott huszonhárom ember esett áldozatul a drogkartellek véres háborújának.

diploma

Lemondásra és a cég elhagyására kényszerült vasárnap a Yahoo vezérigazgatója, Scott Thompson, miután kiderült, hogy életrajzában valótlanul tüntette fel: nem egy, hanem két szakon szerzett diplomát.

zsidok elhurcolása

A Világ Igaza kitüntetést adományozta a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet Mallász Gittának (Margit), aki 1944 decemberében több, mint száz zsidó nőt és gyermeket mentett meg Budapesten a deportálástól.

unios_zaszlo

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter válthatja Jean-Claude Junckert az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurócsoport élén, Schäuble egy vasárnapi lapinterjúban azt mondta: nem zárkózik el a feladattól.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite