2020. január 25., szombat - Pál
Keresés a tartalomban

New YorkA növekvő költségek, valamint irakiak idegenkedése miatt az amerikai külügyminisztérium erősen visszafogta az iraki rendőrség kiképzését támogató programját és nem kizárt, hogy az év végére teljesen meg fogja szűntetni - írta vasárnapi kiadásában a The New York Times.

timosenkoAz ukrán kormány fontolóra veszi, hogy külföldre engedi gyógykezelésre a volt ukrán kormányfőt, ha az orvosi szakvélemény szerint Julija Timosenko Ukrajnában nem juthat hozzá megfelelő gyógyterápiához.

toaso_elodMagyar delegáció tett háromnapos látogatást a héten La Pazban, hogy a fogva tartott Tóásó Előd ügyéről tájékozódjék; a küldöttség tagjai Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője és Vajna Márton, a Köztársasági Elnöki Hivatal korábbi külügyi hivatalvezetője volt - tájékoztatta a Külügyminisztérium sajtó főosztálya vasárnap az MTI-t.

Kolozsvár

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az eredményei bemutatására alapozza választási kampányát - jelentette ki a szövetség jelöltjeit bemutató kolozsvári rendezvényen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

holokausztegy

Mintegy tízezren vettek részt vasárnap a legnagyobb egykori ausztriai koncentrációs tábor, a mauthauseni tábor felszabadításának évfordulójához kötődő megemlékezésen a szervezők közlése szerint.

bíróság

Csak ideiglenes az Országos Bírói Tanács (OBT) megfigyelői státusa az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózatában, a szükséges hazai jogszabályváltozások után a rendes tagság kérdése újra napirendre kerül - közölte az OBT elnöke

merkel

Előre hozott helyi törvényhozási választás kezdődött vasárnap reggel a legnagyobb népességű német tartományban, a csaknem 18 millió lakosú Észak-Rajna-Vesztfáliában: a felmérések szerint a szövetségi szinten ellenzékben lévő szociáldemokraták végeznek majd az első helyen, az Angela Merkel vezette konzervatívok pedig újabb vereséget szenvednek.

pápa

Érdeklődéssel kell figyelembe vennünk azokat a különböző honlapokat és közösségi hálókat, amelyek segíthetik az embert, hogy elgondolkodjon, valódi kérdéseket tegyen fel - írta XVI. Benedek pápa üzenetében, amelyet a tömegtájékoztatás világnapjához kapcsolódóan intézett a hívekhez.

GörögországÜgyvivői kormányt kell kineveznie a görög államfőnek, ha rövid időn belül nem sikerül megállapodásra jutnia a pártok vezetővel egy új kormány megalakításáról - adta hírül szombaton az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

sissiA kolozsvári evangélikus püspökség udvarában felavatták Erzsébet királyné, a népszerű Sissi mellszobrát, amelynek eredeti változata egykor a város fellegvárának egyik sétányán állt.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite