2019. szeptember 21., szombat - Máté
Keresés a tartalomban

timosenkoAz ukrán kormány fontolóra veszi, hogy külföldre engedi gyógykezelésre a volt ukrán kormányfőt, ha az orvosi szakvélemény szerint Julija Timosenko Ukrajnában nem juthat hozzá megfelelő gyógyterápiához.

toaso_elodMagyar delegáció tett háromnapos látogatást a héten La Pazban, hogy a fogva tartott Tóásó Előd ügyéről tájékozódjék; a küldöttség tagjai Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője és Vajna Márton, a Köztársasági Elnöki Hivatal korábbi külügyi hivatalvezetője volt - tájékoztatta a Külügyminisztérium sajtó főosztálya vasárnap az MTI-t.

Kolozsvár

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az eredményei bemutatására alapozza választási kampányát - jelentette ki a szövetség jelöltjeit bemutató kolozsvári rendezvényen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

holokausztegy

Mintegy tízezren vettek részt vasárnap a legnagyobb egykori ausztriai koncentrációs tábor, a mauthauseni tábor felszabadításának évfordulójához kötődő megemlékezésen a szervezők közlése szerint.

bíróság

Csak ideiglenes az Országos Bírói Tanács (OBT) megfigyelői státusa az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózatában, a szükséges hazai jogszabályváltozások után a rendes tagság kérdése újra napirendre kerül - közölte az OBT elnöke

merkel

Előre hozott helyi törvényhozási választás kezdődött vasárnap reggel a legnagyobb népességű német tartományban, a csaknem 18 millió lakosú Észak-Rajna-Vesztfáliában: a felmérések szerint a szövetségi szinten ellenzékben lévő szociáldemokraták végeznek majd az első helyen, az Angela Merkel vezette konzervatívok pedig újabb vereséget szenvednek.

pápa

Érdeklődéssel kell figyelembe vennünk azokat a különböző honlapokat és közösségi hálókat, amelyek segíthetik az embert, hogy elgondolkodjon, valódi kérdéseket tegyen fel - írta XVI. Benedek pápa üzenetében, amelyet a tömegtájékoztatás világnapjához kapcsolódóan intézett a hívekhez.

GörögországÜgyvivői kormányt kell kineveznie a görög államfőnek, ha rövid időn belül nem sikerül megállapodásra jutnia a pártok vezetővel egy új kormány megalakításáról - adta hírül szombaton az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

sissiA kolozsvári evangélikus püspökség udvarában felavatták Erzsébet királyné, a népszerű Sissi mellszobrát, amelynek eredeti változata egykor a város fellegvárának egyik sétányán állt.

könyv

Dávid király idejéből származó szentélyeket tártak fel Izraelben, Jeruzsálemtől 30 kilométerre délnyugatra, az Elah-völgyben.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite