2021. március 6., szombat - Leonóra
Keresés a tartalomban

diploma

Lemondásra és a cég elhagyására kényszerült vasárnap a Yahoo vezérigazgatója, Scott Thompson, miután kiderült, hogy életrajzában valótlanul tüntette fel: nem egy, hanem két szakon szerzett diplomát.

zsidok elhurcolása

A Világ Igaza kitüntetést adományozta a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet Mallász Gittának (Margit), aki 1944 decemberében több, mint száz zsidó nőt és gyermeket mentett meg Budapesten a deportálástól.

unios_zaszlo

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter válthatja Jean-Claude Junckert az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurócsoport élén, Schäuble egy vasárnapi lapinterjúban azt mondta: nem zárkózik el a feladattól.

New YorkA növekvő költségek, valamint irakiak idegenkedése miatt az amerikai külügyminisztérium erősen visszafogta az iraki rendőrség kiképzését támogató programját és nem kizárt, hogy az év végére teljesen meg fogja szűntetni - írta vasárnapi kiadásában a The New York Times.

timosenkoAz ukrán kormány fontolóra veszi, hogy külföldre engedi gyógykezelésre a volt ukrán kormányfőt, ha az orvosi szakvélemény szerint Julija Timosenko Ukrajnában nem juthat hozzá megfelelő gyógyterápiához.

toaso_elodMagyar delegáció tett háromnapos látogatást a héten La Pazban, hogy a fogva tartott Tóásó Előd ügyéről tájékozódjék; a küldöttség tagjai Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője és Vajna Márton, a Köztársasági Elnöki Hivatal korábbi külügyi hivatalvezetője volt - tájékoztatta a Külügyminisztérium sajtó főosztálya vasárnap az MTI-t.

Kolozsvár

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az eredményei bemutatására alapozza választási kampányát - jelentette ki a szövetség jelöltjeit bemutató kolozsvári rendezvényen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

holokausztegy

Mintegy tízezren vettek részt vasárnap a legnagyobb egykori ausztriai koncentrációs tábor, a mauthauseni tábor felszabadításának évfordulójához kötődő megemlékezésen a szervezők közlése szerint.

bíróság

Csak ideiglenes az Országos Bírói Tanács (OBT) megfigyelői státusa az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózatában, a szükséges hazai jogszabályváltozások után a rendes tagság kérdése újra napirendre kerül - közölte az OBT elnöke

merkel

Előre hozott helyi törvényhozási választás kezdődött vasárnap reggel a legnagyobb népességű német tartományban, a csaknem 18 millió lakosú Észak-Rajna-Vesztfáliában: a felmérések szerint a szövetségi szinten ellenzékben lévő szociáldemokraták végeznek majd az első helyen, az Angela Merkel vezette konzervatívok pedig újabb vereséget szenvednek.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite