2021. szeptember 19., - Vilhelmina
Keresés a tartalomban

bíróság

Csak ideiglenes az Országos Bírói Tanács (OBT) megfigyelői státusa az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózatában, a szükséges hazai jogszabályváltozások után a rendes tagság kérdése újra napirendre kerül - közölte az OBT elnöke

merkel

Előre hozott helyi törvényhozási választás kezdődött vasárnap reggel a legnagyobb népességű német tartományban, a csaknem 18 millió lakosú Észak-Rajna-Vesztfáliában: a felmérések szerint a szövetségi szinten ellenzékben lévő szociáldemokraták végeznek majd az első helyen, az Angela Merkel vezette konzervatívok pedig újabb vereséget szenvednek.

pápa

Érdeklődéssel kell figyelembe vennünk azokat a különböző honlapokat és közösségi hálókat, amelyek segíthetik az embert, hogy elgondolkodjon, valódi kérdéseket tegyen fel - írta XVI. Benedek pápa üzenetében, amelyet a tömegtájékoztatás világnapjához kapcsolódóan intézett a hívekhez.

GörögországÜgyvivői kormányt kell kineveznie a görög államfőnek, ha rövid időn belül nem sikerül megállapodásra jutnia a pártok vezetővel egy új kormány megalakításáról - adta hírül szombaton az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

sissiA kolozsvári evangélikus püspökség udvarában felavatták Erzsébet királyné, a népszerű Sissi mellszobrát, amelynek eredeti változata egykor a város fellegvárának egyik sétányán állt.

könyv

Dávid király idejéből származó szentélyeket tártak fel Izraelben, Jeruzsálemtől 30 kilométerre délnyugatra, az Elah-völgyben.

Barack ObamaBarack Obama amerikai elnök személyes hangvételű interjút adott az amerikai ABC televíziónak, melyben támogatásáról biztosította a melegházasságokat. Ő az első hivatalban lévő elnök, aki ilyen nyilatkozatot tett.

Angela Merkel001A német kancellár szerint a nemzetközi erők afganisztáni küldetését közösen kell befejezni.

GörögországSzerdán a Radikális Baloldali Szövetség is visszaadta kormányalakítási megbízását, így egyre valószínűbb az új választások kiírása Görögországban. Most a PASZOK vezetője, Evangelosz Venizelosz próbálkozhat, képes-e kormányzó többséget kialakítani.

pénz001Lelkesen reagáltak az olaszok a Monti-kormány kezdeményezésére, amellyel arra szólították fel a lakosságot, hogy írják meg javaslataikat arról, hogy hol lehetne még spórolni, hol tapasztalnak pazarlást, túlzott költekezést vagy esetleg szabálytalanságot a közpénzek felhasználásában.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite