2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban
Nagyvilág - 2012.05.09

timosenkoBörtönéből kórházba szállították szerda reggel Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnököt - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.

alkaidaAz amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és külföldi partnerszervezetei egy újabb, az Egyesült Államokba tartó repülőgép elleni merényletkísérletet akadályoztak meg Oszama bin Laden megölésének évfordulóján - közölte hétfőn az amerikai sajtó, amit később az amerikai belbiztonsági minisztérium is megerősített.

putyinÍgéretének megfelelően Dmitrij Medvegyev eddigi elnököt jelölte kormányfőnek hétfőn a harmadik államfői mandátumát megkezdő Vlagyimir Putyin.

jogA philadelphiai szövetségi bíróságon hétfőn megkezdődik az a kártérítési per, amelyet a városban 2010. július 7-én bekövetkezett vízi baleset két magyar áldozatának hozzátartozói indítottak a felelősök ellen.

Francois HollandeFrancois Hollande nyerte meg a francia elnökválasztás vasárnapi második fordulóját. A francia televíziók által közzétett első becslések szerint a szocialista jelöltet a szavazatok 51,9-53,3 százalékával választották elnökké a franciák. A konzervatív Nicolas Sarkozy leköszönő államfő 46,7-48,1 százalékot ért el.

KolozsvárKelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint a MOGYE magyar-angol karát létrehozó kormányhatározat felfüggesztéséről szóló bírósági döntés után szükségtelenné vált, hogy a várhatóan hétfőn beiktatandó Ponta-kormány határozatot hozzon a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügyében.

Francois HollandeMegkezdődött vasárnap reggel Franciaországban az elnökválasztás második fordulója, amelynek során közel 46 millió választópolgár dönthet arról, hogy bizalmat szavaz-e újabb öt évre a konzervatív Nicolas Sarkozy jelenlegi államfőnek vagy pedig Francois Hollande személyében 17 év után újra baloldali politikust küld az Elysée-palotába.

Nagyvilág - 2012.05.06

pénz001Júniustól 8 százalékkal emelik a közalkalmazottak bérét Romániában, és megkezdik az átlagon felüli nyugdíjakból jogtalanul visszatartott egészségbiztosítási járulékok visszafizetését - közölte vasárnapra virradó éjjel Florin Georgescu pénzügyminiszter-jelölt, miután a beiktatásra váró új román kormány küldöttsége befejezte kétnapos tárgyalássorozatát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Bukarestben tartózkodó szakértői csoportjával.

Costa Concordia óceánjáró hajóKétszázmillió dollár, azaz mintegy negyvenkétmilliárd forint összegű kártérítést követel a Costa Concordia elnevezésű óceánjáró katasztrófájának négy magyar túlélője a New York-i szövetségi bíróságon - közölte a felperesek ügyvédje, Ronai Péter szombaton az MTI-vel.

Nicolas SarkozyNegyvenöt millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak vasárnap Franciaországban az urnákhoz az elnökválasztás második fordulójában, hogy eldöntsék: továbbra is a konzervatív Nicolas Sarkozy, vagy pedig szocialista kihívója, Francois Hollande töltheti be az államfői tisztséget a következő öt évben.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite