2020. január 25., szombat - Pál
Keresés a tartalomban

KolozsvárA Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ellenzéki pártként, önállóan kíván politizálni a következőkben - jelentette ki a szövetség területi elnökeivel folytatott hétfői konzultáció után Kelemen Hunor elnök.

timosenkoVáclav Klaus cseh köztársasági elnök lemondta májusi ukrajnai látogatását, ezzel tiltakozva Julija Timosenko volt ukrán kormányfő fogva tartása ellen - értesült a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap.

KolozsvárAz Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) úgy véli, a román kormány bukásával a kormánykoalíció kisebbik tagja, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az általa másfél évtizede gyakorolt hatalom-orientált politika is megbukott.

Rendőr autó002A Miniszterelnökség elsődleges információi szerint ismeretlen fegyveresek elraboltak két magyar állampolgárt Szíriában - közölte a miniszterelnök szóvivője szombaton az MTI-vel.

Nagyvilág - 2012.04.26

orbanbarosoAz üzleti körök lapja, a brit Financial Times, vezető osztrák, német és amerikai lapok, valamint a svájci Neue Zürcher Zeitung is foglalkoztak csütörtökön a magyar IMF-tárgyalások megkezdéséhez adott brüsszeli jóváhagyással.

KolozsvárA kolozsvári városi tanács egyhangúan megszavazta, hogy visszafizeti a magyarországi Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak a Mátyás-szoborcsoport restaurálására kapott pénz el nem költött részét; a kolozsvári számítás szerint 18 940 euró jár vissza.

olajfolt2Súlyos olajszennyezés érte a szibériai Angara folyót, emiatt csütörtökön szükségállapotot hirdettek ki az irkutszki régióban.

ujsag001A La Libre Belgique brüsszeli napilap, román és szlovák lapok, illetve a Frankfurter Allgemeine Zeitung német konzervatív lap Orbán Viktor brüsszeli tárgyalásairól, illetve utóbbi a tervezett új adókról is közölt beszámolót. A Nabucco projekttel foglalkozott a Die Presse konzervatív osztrák napilap, az osztrák Kurier és az orosz sajtó.

Mitt RomneyMitt Romney magabiztosan győzött mind az öt államban, ahol republikánusok kedden előválasztást tartottak és egyetlen talpon maradt komoly rivális híján újabb lépest tett az ellenzéki párt hivatalos elnökjelöltségének megszerzése felé.

ujsag001A Frankfurter Allgemeine Zeitung német konzervatív lap, a Die Presse konzervatív és a Der Standard liberális osztrák napilapok kommentárt közöltek kedden az EU és Magyarország viszonyáról, a Handelsblatt üzleti lap pedig az EU-IMF készenléti hitel ügyének alakulásáról írt elemzést internetes kiadásában, a New York Times a magyarországi bűnbakképzéssel foglalkozott.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite