2021. szeptember 23., csütörtök - Tekla
Keresés a tartalomban

bíróságTizenhét év tíz hónap börtönre ítélte a bolognai fellebbviteli bíróság az eddigi legnagyobb olasz vállalati csődért felelősnek tartott Callisto Tanzit, az élelmiszeripari cég, a Parmalat egykori elnökét.

Francois HollandeA szavazatok kilencven százalékának feldolgozottsága után a hivatalos eredmények szerint a szocialista Francois Hollande 28,5 százalékkal végzett az élen a francia elnökválasztás első fordulójában, a második helyen álló, 27 százalékos támogatottságot szerzett jelenlegi államfő, a konzervatív Nicolas Sarkozy előtt, így ők ketten jutottak be a május 6-i második fordulóba.

kinai_arvizHeves esőzések, tomboló viharok okoznak áradásokat a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban, százezreknek kárt okozva; legutóbb öt gyereket sodort el a víz - jelentette kínai média szombaton.

Nagyvilág - 2012.04.21

vonatbaleset_lengyelorszagAmszterdam belvárosában szombat este összeütközött két vonat, az első jelentések sok, köztük súlyos sérültről szólnak

eszak_korea_atombombakiserleteiÉszak-Korea két héten belül végrehajtja harmadik föld alatti atomrobbantását, és már a vége felé jár az előkészületekkel egy dél-koreai lap szerint. A Csoszon Ilbo értesülései szerint egy kémműhold korábbi felvételein látszott, hogy egy újabb, atombomba elhelyezéséhez szükséges alagutat vájnak az Észak-Korea északkeleti részén fekvő kísérleti terepen.

gayAz azonos neműek házasságának lehetővé tétele mellett álltak ki szombaton megjelent nyílt levelükben anglikán vallási méltóságok, akik szerint a kereszténységnek örömmel kell nyugtáznia, ha azonos nemű párok is a polgári házasság intézményét választják kapcsolatuk keretéül.

ujsag001A német konzervatív lap Magyar keljfeljancsi című írásában felveti: Orbán "nagy körültekintéssel" választotta ki Áder Jánost az államfői posztra. A lap szerint Ádertől nem várható olyan "kínos baklövés", mint elődjétől.

brevikSzerdán folytatták Oslóban Anders Behring Breivik kihallgatását az ügyészek. A férfi 2011 júliusában 77 embert gyilkolt meg. Az ügyészek most arra voltak kíváncsiak, hogyan került kapcsolatba Breivik a militáns nacionalistákkal.

Nagyvilág - 2012.04.17

XVI. Benedek pápaElektronikus levélben is el lehet küldeni a Vatikánba az egyházfőnek szóló jókívánságokat XVI. Benedek pápává választása hetedik évfordulója alkalmából - jelentette be a Vatikáni Rádió.

dohanyzasAz új jogszabály értelmében kizárólag logó nélküli, s az egészségügyi veszélyekre figyelmeztető képpel ellátott csomagolásban lehet dohányárut értékesíteni.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite