2020. január 26., - Vanda
Keresés a tartalomban

fukusimaMég mindig életveszélyesen nagy a sugárzás a fukusimai atomerőmű egyik megrongálódott reaktorában, és a becsültnél kevesebb hűtővíz van benne - derült ki a reaktor belsejében végzett újabb vizsgálat során, amely ismét kételyeket ébresztett az erőmű stabil állapotával kapcsolatosan.

obamaegyÉles támadások kereszttüzébe került Barack Obama amerikai elnök, mivel a szöuli nukleáris biztonsági csúcsot megelőző amerikai-orosz csúcson - ahogy azt egy bekapcsolva hagyott mikrofon hallani engedte - nagyobb rugalmasságot kért a NATO tervezett európai rakétapajzsával kapcsolatban Dmitrij Medvegyev leköszönő orosz elnöktől.

Angela Merkel001Angela Merkel szerint hatalmas politikai hiba lenne hagyni, hogy az adósságválsággal küzdő Görögország elhagyja az eurózónát - közölte a német kancellár vasárnap éjjel a BBC Newsnight című műsorban.

Costa Concordia óceánjáró hajóÖt holttestre bukkantak a több mint két hónappal ezelőtt szerencsétlenül járt Costa Concordia nevű luxushajó roncsai között - közölte csütörtökön Franco Gabrielli, a műveletet felügyelő olasz polgári védelmi hivatal vezetője.

Toulouse-i lövöldözésA francia kommandósokkal folytatott tűzharcot követően csütörtök délelőtt meghalt az elmúlt napokban elkövetett merényletek feltételezett tettese, aki egy rendőrök által körbezárt toulouse-i lakóház egyik első emeleti lakásában 32 órával korábban barikádozta el magát.

ujsag001Eckart von Klaeden német államminiszter szerint a sajtó tudatos félreértésekkel le akarja járatni a magyar kormányt.

voks2Alig két éven belül másodszor választanak államfőt vasárnap Németországban: várhatóan Joachim Gauck evangélikus lelkész, keletnémet polgárjogi harcos lesz az ország új szövetségi elnöke.

marcius15_10Egy kormánypárti és egy ellenzéki román politikus is reagált a pénteki bukaresti sajtóban Orbán Viktor üzenetére, amelyet a miniszterelnök a nemzeti ünnep alkalmából intézett a határon kívül élő magyarokhoz.

svajcibaleset002A 11 és 12 év közötti iskolásokkal a belga kormány különgépe szállt le a Brüsszel melletti Melsbroek repülőtéren csütörtök éjszaka, és nem sokkal éjfél után a gyermekeket szüleikkel együtt, rendőrségi felvezetéssel több gépkocsiból álló konvoj szállította el a légikikötőből. Kegyeleti okokból a sajtó munkatársainak nem álltak a rendelkezésére

Robert FicoHivatalosan is kormányalakítással bízta meg csütörtökön Ivan Gasparovic szlovák államfő Robert Ficót, az előre hozott parlamenti választások győztes pártjának, az Irány - Szociáldemokráciának (Smer-SD) az elnökét.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite