2021. április 23., péntek - Béla
Keresés a tartalomban

orvosokegyHozzájárulásuk nélkül és tudtukon kívül sterilizálnak nőket Üzbegisztánban - írja a BBC oknyomozó riportere a brit közszolgálati adó orosz nyelvű szolgálatának a honlapján.

XVI. Benedek pápaSzűk körben, a Vatikánban ünnepli hétfőn 85. születésnapját XVI. Benedek, aki az utóbbi évszázad legidősebb egyházfője lett.

titanicAz Atlanti-óceán északi vizein, a Titanic hajótörésének helyszínén emlékeztek meg vasárnap minden idők leghírhedtebb tengeri szerencsétlenségének századik évfordulóján a másfélezernél több áldozatról, és Nagy-Britanniában is emlékező rendezvényeket tartottak.

fukusimaMég mindig életveszélyesen nagy a sugárzás a fukusimai atomerőmű egyik megrongálódott reaktorában, és a becsültnél kevesebb hűtővíz van benne - derült ki a reaktor belsejében végzett újabb vizsgálat során, amely ismét kételyeket ébresztett az erőmű stabil állapotával kapcsolatosan.

obamaegyÉles támadások kereszttüzébe került Barack Obama amerikai elnök, mivel a szöuli nukleáris biztonsági csúcsot megelőző amerikai-orosz csúcson - ahogy azt egy bekapcsolva hagyott mikrofon hallani engedte - nagyobb rugalmasságot kért a NATO tervezett európai rakétapajzsával kapcsolatban Dmitrij Medvegyev leköszönő orosz elnöktől.

Angela Merkel001Angela Merkel szerint hatalmas politikai hiba lenne hagyni, hogy az adósságválsággal küzdő Görögország elhagyja az eurózónát - közölte a német kancellár vasárnap éjjel a BBC Newsnight című műsorban.

Costa Concordia óceánjáró hajóÖt holttestre bukkantak a több mint két hónappal ezelőtt szerencsétlenül járt Costa Concordia nevű luxushajó roncsai között - közölte csütörtökön Franco Gabrielli, a műveletet felügyelő olasz polgári védelmi hivatal vezetője.

Toulouse-i lövöldözésA francia kommandósokkal folytatott tűzharcot követően csütörtök délelőtt meghalt az elmúlt napokban elkövetett merényletek feltételezett tettese, aki egy rendőrök által körbezárt toulouse-i lakóház egyik első emeleti lakásában 32 órával korábban barikádozta el magát.

ujsag001Eckart von Klaeden német államminiszter szerint a sajtó tudatos félreértésekkel le akarja járatni a magyar kormányt.

voks2Alig két éven belül másodszor választanak államfőt vasárnap Németországban: várhatóan Joachim Gauck evangélikus lelkész, keletnémet polgárjogi harcos lesz az ország új szövetségi elnöke.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite