2021. április 17., szombat - Rudolf
Keresés a tartalomban

Európai ParlamentAz Európai Parlament (EP) liberális frakciójának kezdeményezésére az EP polgári szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága (LIBE) nyilvános meghallgatást tart ma Brüsszelben a magyarországi helyzetről, az új magyar alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvényekről.

II. ErzsébetKülönösebb felhajtás nélkül ünnepelte uralkodója trónra lépésének hatvanadik évfordulóját hétfőn Nagy-Britannia népe, és maga az ünnepelt is, aki gyémántjubileumát gyermekek körében töltötte.

Nagyvilág - 2012.02.06

Emil BocA kormány hétfő reggeli ülésén bejelentette kabinetje lemondását Emil Boc, Románia miniszterelnöke. Románia stabil, és megúszta az összeomlást - mondta Emil Boc hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján, majd lemondott. A kormány azért távozik a miniszterelnök indoklása szerint, hogy "csökkentse a politikai és társadalmi feszültséget."

hideg003Ukrajnában vasárnapra 131-re nőtt a kemény tél halálos áldozatainak száma. Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának jelentése szerint az utóbbi egy nap során kilencen fagytak meg az országban.

Európai BizottságJóváhagyták az európai uniós tagországok állam- és kormányfői hétfőn Brüsszelben azt a szerződést, amely az állandó euróövezeti pénzügyi stabilitási mechanizmus (ESM) létrehozásáról rendelkezik

költségvetésA német kormány azt szeretné, ha Görögország a következő, 130 milliárd eurós segélycsomag fejében átadná az adóztatással és a költségvetési kiadásokkal kapcsolatos döntések feletti szuverenitását egy euróövezeti "költségvetési biztosnak" - írta a szombati Financial Times az általa megszerzett javaslattervezetre hivatkozva.

EuróövezetUltimátumot adott Görögországnak Jean-Claude Juncker luxemburgi kormányfő, az euróövezeti tagállamok pénzügyminiszteri tanácsának (eurócsoport) elnöke, aki a Handelsblatt című német üzleti lapban kifejtette: ha nem fog össze a három legnagyobb görög párt, akkor Athén nem kap több pénzt.

mobiltelefonÉszak-Korea háborús bűnösként fogja kezelni a Kim Dzsong Il halála utáni száznapos gyász alatt Kínába szökni próbáló, illetve a mobiltelefont használó állampolgárait - írta honlapján a The Daily Telegraph című brit napilap csütörtökön.

Európai BizottságA Magyarország által igényelt pénzügyi támogatásról folytatandó tárgyalásokkal kapcsolatban az Európai Bizottság továbbra is kulcsfontosságúnak tekinti a magyar jegybank függetlenségének biztosítását - hangsúlyozta az uniós végrehajtó intézmény szerdai sajtótájékoztatóján Pia Ahrenkilde Hansen, José Manuel Barroso bizottsági elnök szóvivője.

obamaBárki, aki azt mondja, hogy Amerika hanyatlóban van, vagy hogy a befolyása szertefoszlott, az nem tudja, hogy mit beszél - jelentette ki kedden este a kongresszus két háza előtt az unió helyzetéről elmondott éves beszédében Barack Obama amerikai elnök.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite