2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban

Olli RehnOlli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke szerint a jegybanktörvény módosítása az egyik előfeltétele az EU részéről a Magyarországgal kötendő megállapodásnak.

ov0108Miközben az Európai Unió Görögország és Olaszország adósságproblémájára koncentrált, egy potenciálisan jóval komolyabb kihívás bontakozott ki egy - volt szovjet, de ma már NATO- és EU-tag - közép-európai országban, Magyarországon - írta keddi szerkesztőségi cikkében a mértékadó amerikai Washington Post.

Fellegi Tamás01Fellegi Tamás, a Magyarország és a nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter megbeszéléseket kezdett hétfőn Washingtonban a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) - tájékoztatta az MTI-t a washingtoni magyar nagykövetség.

orban_barrosoA Financial Times, a Financial Times Deutschland (FTD), az El País és lengyel lapok a gazdasági helyzetről közöltek értékelő írásokat.

ujságA Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című, vasárnap megjelenő német konzervatív lap magyar gazdasági helyzetről írt, a lap tárcarovatában pedig Zilahy Péter magyar írótól közölt cikket, a Die Welt am Sonntag című német konzervatív lap pedig az euróövezeti államadósság-válság alakulását taglalva foglalkozott a magyarországi gazdasági helyzettel vasárnapi számában.

Christine LagardeA főigazgató nem elégedett Magyarországgal. A tárgyalások újraindításáról pedig a miniszterrel való találkozó után dönt.

ujsag001A The Independent és a Financial Times közölt írásokat a brit lapok közül szombaton a magyar belpolitikáról.

moszkva_Az ortodox karácsonyt, a keleti kereszténység egyik legnagyobb ünnepét szokatlan melegben, plusz öt fokban ünneplik a moszkvaiak.

Martonyi JánosA magyar kormány kész mindent megvitatni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal - erősítette meg Martonyi János külügyminiszter a Le Figaró című francia lapnak, ugyanakkor visszautasított minden vádat, amely szerint a kormány lépései korlátoznák a demokráciát Magyarországon.

EuróövezetAz Európai Bizottság továbbra is "még e hét vége előttre" ígéri annak az elemzésnek az elvégzését, amelynek során a nemrégiben elfogadott magyar törvényeket vetik össze az EU jogi előírásaival - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a testület sajtószolgálata.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite