2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNapelemek a Nógrád megyei rendőrkapitányságokon

Napelemek a Nógrád megyei rendőrkapitányságokon


Három rendőrkapitányság épületét látták el napelemekkel Nógrád megyében. Sikeresen zárult a Bátonyterenyei, a Pásztói és a Szécsényi Rendőrkapitányság épületének villamosenergetikai korszerűsítése a központi költségvetési szervek energiahatékonysági támogatását célzó pályázati felhívás keretében elnyert támogatás felhasználásával.

rendorsegnapelem2


A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság udvarán 2015. szeptember 10-én 10 órai kezdettel megtartott ünnepélyes átadáson Becsó Zsolt országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, melyet követően Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője mondott ünnepi beszédet. Az ünnepélyes átadáson a megye rendőri vezetőin túl részt vett továbbá Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Nagy Majdon József, Bátonyterenye város polgármestere, Dr. Kálmán Peregrin atya, a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely igazgatója, Dr. Budai István bv. ezredes, a Balassagyarmati Börtön- és Fegyház parancsnoka, Berecz György tű. ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Blahó Péter alezredes, a NAV Nógrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatója.

rendorsegnapelem


A fejlesztés eredményeként a három rendőrkapitányságon napelemes energiatermelő rendszert építettek ki. Célja, hogy csökkenjen az energiafelhasználás. Ennek kapcsán az üvegházhatású gázok kibocsátása az előzetes becsléseknek megfelelően évente összesen 200 tonnával fog csökkenni a három kapitányság esetében.

rendorsegnapelem1

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

Fotók: police.hu

 

2015-09-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite