2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNapirenden a salgótarjáni felsőfokú képzés indítása

Napirenden a salgótarjáni felsőfokú képzés indítása


2015. augusztus 6-án két politikus is nyilatkozott a Salgótarjánban tervezett közösségi főiskola indításáról. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár szokásos csütörtöki online fogadóóráján közölte: a felsőoktatási képzési központok ügyében több várossal, így Salgótarjánnal is folyamatosak az egyeztetések.

egyetem

Mint megjegyezte: az indulási időpont függ az egyetemek és a városok közötti megállapodásoktól, de úgy látják, hogy 2016 szeptembere lehet a megcélzott indulási dátum. Várhatóan 6-8 városban jöhet létre közösségi felsőoktatási képzési központ, köztük Salgótarjánban is - ezt már Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte.

Rétvári Bence kifejtette: kihelyezett képzést a közösség igénye alapján indíthat akkreditált felsőoktatási intézmény a helyi gazdaság működtetéséhez szükséges szakember-utánpótlás biztosítása, a magasan képzett szakemberek helyben tartása céljából. Egy-egy központ képzési profiljának kialakításában több felsőoktatási intézmény is részt vehet. A hátrányos helyzetben lévő térségekben a felsőoktatás jelenlétének, a felsőoktatási képzőhelyek létrehozásának fokozott népességmegtartó, gazdaságélénkítő, illetve közösségformáló hatása lehet.

A politikus úgy fogalmazott: Salgótarjánban is megkezdődhet a közösségi felsőoktatási képzési központ előkészítése, az Emmi felsőoktatásért államtitkárságának szakmai koordinációja mellett.

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

2015-08-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite