2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonNapos lesz az év utolsó napja

Napos lesz az év utolsó napja

Holnap elérkezünk a 2011-es év utolsó napjához, sokakban merül fel a kérdés, vajon idén milyen időre számíthatunk Szilveszterkor? Nos a mai nap időjárását egy hidegfront alakítja, emiatt jobbára erősen felhős időre készülhetünk, több helyen alakulhat ki az országban kisebb havaseső vagy hószállingózás, de komoly, nagymennyiségű csapadékra nem kell számítani.

naposido

Holnap viszont már a hidegfront mögötti száraz, kristálytiszta levegő alakítja időjárásunkat, melynek köszönhetően az ország legnagyobb részén kevés felhőre, szikrázóan napos, bár kissé hideg időre van kilátás, hiszen a legmagasabb nappali hőmérsékletek néhány fokkal alakulnak majd fagypont fölött. Főként a nap első felében még a középső tájakon időnként megélénkülhet a szél, majd estére mérséklődik a légmozgás, így az év utolsó éjszakáját szabadtéren töltők nyugodt, csendes, ám hideg időre készülhetnek, a legalacsonyabb hőmérsékletek ugyanis fagypont alatt, többnyire -1 és -6°C között alakulnak majd az Új Évre virradó éjszaka folyamán.

Az új esztendő ennél már mozgalmasabb, változékony időt tartogat. Vasárnap egy melegfront hatására elsősorban a Dunántúlon és északon várható kisebb csapadék, északon havazás, havaseső, nyugatabbra a magasban történő erős melegedés miatt eső formájában. Ráadásul melegfronti hatás érvényesül, mely az arra érzékenyeknél fejfájást, bágyadtságot, a koncentrációs képesség csökkenését idézheti elő. A 2012-es év első hetében is változékony időre van kilátás.

 

Forrás:idokep.hu/ HÍR PORT 24

 

2011-12-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite