2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonNarancssárga figyelmeztetés: heves zivatar és felhőszakadás is lehet

Narancssárga figyelmeztetés - heves zivatar és felhőszakadás is lehet


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint elsősorban Közép-Magyarországon és a Közép-Dunántúlon eshet nagy mennyiségű, akár 50 milliméternyi csapadék rövid idő alatt.

felhoszakadas


A Dunántúl keleti és északi részén, a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegység térségében kell zivatarokra számítani, amelyeket viharos, 60-85 kilométer/órás széllökés, jégeső, és felhőszakadás, 40-50 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék kísérhet. A Dunántúlon a délutáni óráktól az északi, északnyugati szél zivatartól függetlenül is viharossá fokozódik.


Éjszaka elsősorban a Komárom-Szeged vonal 100 km-es környezetében fordulhat elő felhőszakadással járó zivatar. A Dunántúlon és a középső országrészben ettől függetlenül is várhatók viharos széllökések.

A péntek


Holnap a Miskolc-Békéscsaba vonal környezetében alakulnak ki zivatarok, ezekből rövid idő alatt 20-30 milliméternyi csapadék is összejöhet. A középső és a nyugati országrészben az északnyugati szelet viharos széllökések kísérik, napközben fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Éjszaka 12, 17 fok lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19, 25 fok között valószínű.
Orvosmeteorológiai jelentés


Ma meleg- és hidegfrontérzékenyeket egyaránt megviselhet az időjárás. Elsősorban fejfájás, de emellett vérnyomásingadozás, nyomott hangulat, tompaság is jelentkezhet.


Forrás: OMSZ/HÍR PORT24

 

 

2011-06-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite