2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
NagyvilágNATO-szóvivő: Kadhafi még mindig fenyegetést jelent

NATO-szóvivő: Kadhafi még mindig fenyegetést jelent


Moammer Kadhafi még mindig fenyegetést jelent a líbiai lakosságra nézve, ezért egyelőre folytatódik a NATO küldetése - jelentette ki kedden Brüsszelben Oana Lungescu NATO-szóvivő.

kadhafiegy

"Még szükség van a líbiai misszióra" - mondta sajtótájékoztatóján Lungescu.

Emlékeztetett arra, hogy az észak-atlanti szervezet hármas funkciót lát el Líbiában az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazása alapján: gondoskodik a repülési tilalom és a tengeri fegyverszállítási tilalom betartásáról, valamint katonailag közbelép, ha a polgári lakosságot támadás éri vagy fenyegeti.

A NATO brüsszeli székházában tartott sajtótájékoztató résztvevői élő videókapcsolatban voltak a líbiai NATO-műveleteket irányító nápolyi központtal, ahonnan Roland Lavoie kanadai ezredes tájékoztatta az újságírókat. Elmondta, hogy az atlanti szövetség katonai műveletei immár leginkább a Szirt városhoz vezető korridorra irányulnak, ahol a Kadhafihoz hű maradék erők húzták meg magukat.
Az ezredes közölte: az elmúlt órákban olyan jelentéseket kaptak, miszerint megbeszélésekre került sor a Kadhafi-ellenes és a Kadhafi-párti erők között. Ezeket a híreket "bátorítónak" nevezte.

Lavoie nem tudta megerősíteni azokat a híreket, miszerint egy Tripoli melletti összecsapásban megölték Kadhafi egyik fiát, Hamiszt. A hírt korábban a líbiai felkelők kormánya megerősítette. A 28 éves Hamisz, az eddigi líbiai vezető legfiatalabb fia a hadsereg egyik elitalakulatának a parancsnoka volt.

"Sok az állítás és híresztelés Hamisz körül. Nem tudjuk" - mondta a NATO-ezredes a nápolyi irányító központban. Líbiai médiabeszámolók megjegyzik, hogy Hamisznak már kétszer költötték halálhírét a harcok kirobbanása óta.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite