2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonNavracsics: a nyugati országok nehezen tudják elhinni, hogy Közép-Európában erős demokráciá

Navracsics: a nyugati országok nehezen tudják elhinni, hogy Közép-Európában erős demokráciák léteznek


NavracsicsNavracsics Tibor a médiatörvényt érintő széles körű bírálatokról szólva úgy vélekedett, hogy azok kiváltó oka nem pusztán a médiatörvény volt, hanem egyfajta bizalmatlanság a nyugati országok részéről, amelyek nehezen tudják elhinni, hogy Kelet-Közép-Európában erős demokráciák léteznek. Amikor egy térségbeli ország átveszi az EU-elnökséget, felerősödik a kritika. Nem volt ez másképpen a szlovén és a cseh elnökség idején sem, amelyeknek szintén megvoltak a maguk "nemzetközi botrányai", jóllehet egyiküknek sem volt új médiatörvénye elnöksége kezdetén - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes a Rzeczpospolita című lengyel lap hétfői számában megjelent interjúban.


Ez egy teszt, amelyen át kell esni - szögezte le a miniszterelnök-helyettes. A mindennapos elnökségi munka során a nyugati partnerek és újságírók látni fogják, hogy Magyarország esetében olyan partnerről van szó, amelyben bízni lehet, amely jól felkészült feladatainak ellátására - hangsúlyozta. Navracsics szerint éppen ezért fontos, hogy az EU-elnökséget az idei évben egymás után adó két térségbeli ország, Magyarország és Lengyelország jól együttműködjenek, mert ez hozzájárulhat Közép-Európa "emancipációjához".


A miniszterelnök-helyettes - Orbán Viktor kormányfő álláspontjára utalva - megismételte, hogy Magyarország átdolgozza a médiatörvényt, ha az Európai Bizottság úgy találja, hogy annak egyes pontjai nem egyeztethetők össze az európai joggal. Ugyanakkor Magyarország elvárja - tette hozzá -, hogy az EU-tagországok összes médiatörvényét vizsgálják meg, és szükség esetén módosítsák.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite