2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonNavracsics: szinte minden település igent mondott a járási hivatalokra

Navracsics: szinte minden település igent mondott a járási hivatalokra


A települési képviselőtestületek csaknem mindegyike már megszavazta a járási hivatalok felállításáról szóló megállapodást, egy nappal a határidő lejárta előtt - közölte Navracsics Tibor kedden Szekszárdon.

Navracsics Tibor01


A közigazgatási tárca vezetője - a minisztérium Facebook-oldala szerint - emlékeztetett: szerdáig országosan 2750 településsel kell megkötni a járási hivatalok felállításáról szóló megállapodást. (Ez a 3183 önkormányzat 86 százaléka) Egy nappal a határidő letelte előtt a települések 99,6 százalékánál a képviselőtestület - párthovatartozástól függetlenül - megszavazta ezt a megállapodást - mondta Navracsics Tibor, aki a Szekszárd megyei jogú város képviselőtestületének kibővített ülésén vett részt.


A közigazgatási és igazságügyi miniszter hangsúlyozta: ezt csak úgy lehetett elérni, hogy az egyeztetés során nem a pártpolitikai, hanem a szakmai szempontokat tartották szem előtt. Hozzátette: a hatékony államigazgatási rendszer minden polgárt egyformán szolgál, pártpolitikai szempontoknak itt nincs helye. Navracsics Tibor a január óta tartó egyeztetési folyamat példaértékűnek nevezte, hozzátéve: a résztvevők nemcsak elmondhatták, de érvényesíthették is érdekeiket.


A szekszárdi kormányhivatal tájékoztatása szerint a városban 43 köztisztviselő kerül a járási hivatal állományába. Járásszékhely lesz Bonyhád, Dombóvár, Paks, Tamási, Tolna és a megyeszékhely Szekszárd. A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, Rétvári Bence, az Országgyűlésben kedden napirend előtt szintén arról beszélt: az előkészítettség állapota szerint szinte mindenhol megszületik a megállapodás határidőre, alig tíz településnél fog ez elmaradni. A törvény értelmében ezeken a helyeken a kormányhivatal vezetője hozza létre a szerződést, így az ott élők sem maradnak függő jogi helyzetben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite