2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonNavracsics: tanultunk a leckéből

Navracsics: tanultunk a leckéből


Navracsics TiborA magyar kormánynak a médiatörvény kapcsán sok szempontból méltatlan vádakkal szemben kell védekeznie, de minden felvetésre törekszünk világos és határozott választ adni - jelentette ki a Demokratának adott interjúban Navracsics Tibor.


Állítása szerint a jogszabály kapcsán csak kevés szakmai problémát vetettek fel, az Európai Bizottság említette pontok egy része könnyen orvosolható, a másik része pedig csak az eltérő értelmezésből adódik, várhatóan a folyamatos tárgyalások, megbeszélések tisztázzák az esetleges félreértéseket, és szép lassan elcsitul az ügy.


A miniszterelnök-helyettes elmondta: tanultak a leckéből. Az új alkotmány megalkotását olyan nyitott folyamatnak tekintik, amelyben mindenki elmondhatja a véleményét, érveit, és bármely érdeklődő megismerkedhet az érvekkel, véleményekkel. Ha valaki jóhiszeműen közelíti meg a kérdést, akkor rengeteg lehetősége lesz a az alapos tájékozódásra - szögezte le Navracsics.
Ma uniós körökben általános az a vélemény, hogy Magyarország felkészülten és jól látja el az uniós feladatokat - hangsúlyozta a fideszes politikus, aki szerint egy olyan kabinet adta át a hivatalát, mely biztos volt abban, hogy nem fogják újraválasztani, és semmit sem tett azért, hogy az utódjai dolgát megkönnyítse, de a szerencsére a Fideszen belül már évekkel ezelőtt megkezdték a felkészülést.


Beszélt arról is: ellenzéki politikusok szerinte többször is kinyilvánították azt a szándékukat, hogy mivel Magyarországon elhanyagolható a választópolgári támogatottságuk, külföldről próbálnak szövetségeseket szerezni.


Forrás: Demokrata/HÍR PORT24

2011-01-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite