2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonNavracsics: történelmi felelősség is a kétharmados győzelem

Navracsics: történelmi felelősség is a kétharmados győzelem


A miniszterelnök-helyettes szerint a Fidesz lehetőséget kapott arra, hogy olyan Magyarországot építsen, ahol mindenki saját maga alakíthatja sorsát.

Navracsics Tibor01


Navracsics Tibor szerint a következő időszak mindenki részéről fegyelmezett munkát igényel. A siker kulcsa, hogy együtt kell gondolkodnunk, és dolgoznunk. "Most nincs itt a széthúzásnak az ideje" - mondta a miniszterelnök-helyettes Kaposváron, a Fidelitas választmányi ülésén.


Mindenki számára világosnak kell lennie, hogy a Fidesz olyan politikai közösség, amely az elmúlt évek során nemcsak erőssé kovácsolódott, hanem egymás iránt kölcsönös tiszteletet és kölcsönös megértést tanúsító tagokból áll - mondta a politikus.
"Önök a Fidesz jövője, de nemcsak a Fidesz jövője, hanem önök Magyarország jövője is" - hangsúlyozta Navracsics Tibor a csaknem háromszáz résztvevő előtt.


Navracsics a Fidesz céljairól is beszélt


A politikus kifejtette: a cél ma is a "szabad, független, demokratikus Magyarország, ahol a jogállamot senki és semmi nem csorbíthatja, ahol senki és semmi nem szabhatja meg nekünk, hogy milyen módon, hogyan kívánjunk élni, és ahol mi magunk alakítjuk a saját sorsunkat".


"Nekünk olyan Magyarországot kell építenünk, és olyan Magyarországra szövetkeztünk, amely mindenkinek megadja azt a lehetőséget, hogy itt Magyarországon boldoguljon, hogy ne kelljen elvándorolnia a boldogulás érdekében" - hangsúlyozta.


Hozzátette: ezért kezdték meg a közigazgatási, az adó- és a gazdaságpolitikai reformot, ezért kellett "búcsút inteni" a Nemzetközi Valutaalapnak, ezért indították el az Új Széchenyi Tervet, és ezért készítik elő a Széll Kálmán Terv szellemében azokat a konkrét lépéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország nemcsak versenyképes, hanem olyan versenyelvű gazdasággá váljon, ahol mindenki számára világosnak kell lennie, hogy munka nélkül nincsen boldogulás - sorolta.


Semjén a nemzetegyesítést fontosságát hangsúlyozta


Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a legfontosabb az, hogy a világ magyarjai állampolgárságot szerezhessenek anélkül, hogy a szülőföldjüket el kellene hagyniuk. Hozzátette: ennek a lehetőségét megteremtették, "tehát a magyar nemzetet közjogi értelemben egyesítettük".


A következő feladat az lesz, hogy minden magyar állampolgárnak, bárhol él a világban, szavazati joga legyen - jelezte a politikus.


Tállai: nem csorbulnak az önkormányzatok jogai


Tállai András az önkormányzati rendszer átalakításáról szólva közölte, hogy mindenkit megnyugtat: nem csorbulnak az önkormányzatok jogai, ugyanakkor elkerülhetetlen az önkormányzati rendszer átalakítása.


"Ha nem változtatunk, akkor az önkormányzatok többsége összeomlik" - mutatott rá a Belügyminisztérium államtitkára, hozzátéve: olyan önkormányzatot kell kialakítani, amely nem termeli tovább a működési hiányt és az adósságot. Az államtitkár szerint teljesen át kell alakítani a finanszírozást, és szabályozni kell az önkormányzatok adósságrendezési eljárását is.


Összekapcsolódik a család- és ifjúságpolitika


Soltész Miklós ifjúsági, szociális és családügyi államtitkár előadásában hangsúlyozta: fontos, hogy az oktatás-nevelési rendszeren belül foglalkozzanak az életre való felkészítéssel, szerepeljen benne a családi élet, a gyermekvállalás. Minden egyes ifjúságpolitikai célnak a családpolitikai célokhoz kell kapcsolódnia - fogalmazott Soltész Miklós, hozzátéve: ehhez új szemléletre van szükség, amelynek kialakításában számítanak a Fidelitas segítségére is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite