2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Választás 2010Navracsics: fő a hitelesség!

Navracsics: fő a hitelesség!


NavracsicsA reformok végrehajtásához hitelességre van szükség - állítja a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint ha hitelesen politizálnak, nem szűkül be a Fidesz mozgástere az önkormányzati választásokra sem. A hitelesség a mostani választás legfontosabb tétje Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint, aki úgy hiszi egy pártnak mindig arra kell készülnie, hogy a vállalásait kétharmad nélkül is végre tudja hajtani.


A Fideszes politikus a Magyar Hírlap szerdai számában megjelent interjújában azt mondta: ha választások után a Fidesz alakít kormányt, az első feladatai közé az alkotmányos keretek közötti elszámoltatás, a kisebb és takarékosabb állam kialakítása tartozik.
Navracsics Tibor szerint fontos éreztetni a választópolgárokkal, hogy a politikusokra ugyanúgy vonatkoznak a megszorítások, ahogy rájuk. "Az első lépések között ezt kell megtennünk, hogy megmutassuk: valóban új időszak kezdődik a választások után" - mondta hozzátéve, hogy ezeknek nem nagy a költségvetési vonzatuk, de mindenképpen az új kormány hitelességét növelik.
A reformok végrehajtásához is hitelességre van szükség - mondta az interjúban a fideszes politikus hozzátéve, hogy ha korszerűbbé akarják tenni az állam működését, akkor annak az alrendszereit valóban át kell alakítani. Példaként említette a közigazgatást.


Véleménye szerint az állampolgárok olyan kormányt várnak, amely nem hazudik, és nem csapja be őket. "Ha hitelesen politizálunk, nem szűkül be a Fidesz mozgástere az önkormányzati választásokra sem" - mondta az interjúban.
A fideszes politikus kifejtette: bár csak vasárnap dől el, hogy a Jobbik akár 20 százalékot is szerezhet, és akár az MSZP-t is megelőzheti, "de nem vagyok annyira biztos abban, hogy a Jobbik ennyire megerősödött a szocialistákkal szemben". Szerinte a Jobbik számára az igazi nehézség csak akkor következik, amikor bejut a parlamentbe. "Ott ugyanis valamilyen teljesítményt fel kell majd mutatnia" - fogalmazott az interjúban. Navracsics Tibor szerint a Jobbik eddig a problémákra semmilyen választ nem adott, inkább a választópolgárok dühére építette politikáját.


A frakcióvezető azt mondta: a vasárnapi választáson talán több első fordulós győzelem születhet, mint az eddigi választásokon, de személy szerint megelégedne az abszolút többséggel. Hozzátette, hogy ha egyedül tudna a Fidesz kormányt alakítani, "az már gyönyörű eredmény lenne".
A lehetséges kormánystruktúrával kapcsolatban Navracsics Tibor kifejtette: úgy néz ki, hogy csúcsminisztériumi rendszer valósulhat ki. A frakcióvezető azonban nem zárta ki más kormányzati modell alkalmazását.

2010-04-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite