2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonNébih: rágcsálóméreg lehet egy Magyarországon is kapható lengyel vaníliás ostyában

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Nébih: rágcsálóméreg lehet egy Magyarországon is kapható lengyel vaníliás ostyában


Feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel egyes lengyel édességek gyártásakor, és a termékekből Magyarországra is került. A "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletekből" a jelenlegi információk szerint a Tesco áruházakba szállítottak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

tescoegy


A hivatal közlése szerint a 175 grammos, érintett termékek minőség-megőrzési ideje 2013. 04. 21., azonosító száma pedig 2-0771-210413. A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy az ezzel az azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el. A Nébih azonnal elrendelte az eset kivizsgálását, és intézkedett a termékek forgalomból kivonásáról is.


A hivatal kedden kapott értesítést az európai uniós tagállamok által működtetett, az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors riasztási rendszeren (RASFF), amely szerint lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, ezért ezeket az édességeket visszahívják a fogyasztóktól.


A bejelentés szerint az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás. Amennyiben bővebb információ lesz a lengyel hatóságtól, a fogyasztókat és az érintett vállalkozásokat azonnal értesíti a Nébih - olvasható a közleményben.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite