2020. június 1., hétfő - Tünde
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNégy baleset történt az elmúlt 24 órában Nógrád megye útjain

Négy baleset történt az elmúlt 24 órában Nógrád megye útjain

 

Négy közúti közlekedési balesetet helyszíneltek Nógrád megye rendőrei - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetnograd0629

Fotó: police.hu


Személygépkocsival haladt Szendehely belterületén Rétság irányába egy férfi 2018. június 28-án 6 óra 30 perc körül, amikor nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt álló járműnek. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője könnyebben sérült.


A 21-es számú Fő út irányából Pásztó irányába közlekedett egy férfi 6 óra 45 perckor személygépkocsijával, amikor egy kerékpáros balra nagy ívben elé bekanyarodott. Az ütközést a gépjárművezető elkerülni nem tudta; ennek következtében a kerékpárral közlekedő férfi elesett és könnyebben megsérült.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 16 óra körül egy férfi egy személygépkocsival közlekedett Szécsényben, a Damjanich úton a Dugonich út irányába, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban a járművével elsodorta a vele szemben elektromos kerékpárral közlekedő férfit. A baleset következtében a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.


Az elmúlt napon még további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.


Felhívjuk a figyelmet, hogy a közlekedésben résztvevők közül a gyalogosok, motorosok és kerékpárosok vannak a legveszélyeztetettebb helyzetben. Fontos, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek. Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerékpárjaikról leszállva keljenek át és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről. A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani" biztonsági alapelv. Tájékoztatjuk a kerékpárosokat, hogy a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező. Testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt. Ügyeljenek a megfelelő öltözékre! A kabáton legyen fényvisszaverő csík vagy viseljenek feltűnő színeket.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek megelőzése érdekében felhívja a közlekedők figyelmét a szabálykövető, körültekintő magatartásra.


Balesetmentes közlekedést kívánunk!


Forrás: POLICE

 

2018-06-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite