2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNégy baleset történt Nógrád megyében

Négy baleset történt Nógrád megyében


Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetnograd0420

Fotó: police.hu


Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt 2018. április 19-én a délutáni órákban Salgótarján belterületén. A Bajcsy-Zsilinszky úton az előtte haladók előzésébe kezdett egy személygépjárművel közlekedő ismeretlen személy, amikor érintőlegesen nekiütközött egy, a Katona József út irányába kanyarodást végző személygépkocsinak, majd megállás nélkül továbbhajtott.


A 22-es számú főúton közlekedett egy férfi személygépkocsival 2018. április 20-án 0 óra 20 perckor, amikor haladása során lehaladt az út menti füves, földes területre, majd egy vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a gépjármű vezetője megsérült.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset körülményeit vizsgálja. Az elmúlt 24 órában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon további két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.


Felhívjuk a figyelmet, hogy tavasszal a közutak forgalma zsúfoltabbá válik. Ebben az időszakban emelkedik az átlaghőmérséklet és szeszélyessé válik az időjárás. Tavasszal esik a legtöbb eső, amihez gyakran szél is párosul. A csapadéktól vizes, csúszós útszakaszokon csökkenhet a járművek menetstabilitása, míg a látási viszonyokat az ilyen időszakban gyakran megjelenő pára-, illetve ködfoltok befolyásolhatják. Ebben az időszakban közlekedésünk során számítani kell arra, hogy az autó könnyebben megcsúszik, s tisztában kell lenni azzal, hogy a féktávolság is megnő. Főleg vidéki, mezőgazdasági tevékenységgel érintett területeken földutak és szilárd burkolatú utak kereszteződésében, építkezések környezetében jellemző lehet a sárfelhordás, amely szintén fokozott veszélyt jelent a közúton közlekedőkre.


Ebben az időszakban a gyalogosok és a kerékpárosok is - mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői - nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Ilyenkor a járművezetőknek az átlagosnál is fokozottabb óvatossággal kell a kerékpárosokra és gyalogosokra figyelni!


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

 

Forrás: POLICE

2018-04-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite