2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNegyedmilliárd forint támogatás érkezik Nógrád megyébe

Negyedmilliárd forint támogatás érkezik Nógrád megyébe


Csaknem 250 millió forintos támogatást ítéltek meg Nógrád megyének a Belügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alapjaiból az elmúlt két hétben; a pénzből egybek mellett árvízi rekonstrukció, szennyvízberuházás és egészségház valósul meg - közölte a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke kedden Salgótarjánban.

Becsó Zsolt003

Becsó Zsolt


Becsó Zsolt (Fidesz) sajtótájékoztatóján elmondta: az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok közül soron kívüli segítséget kapott Felsőpetény, Nőtincs, Ősagárd és Szirák, összesen 16 millió forintot. Az EU önerőalapjából szintén négy település nyert 44 millió forintot: Nagylócon és Sóshartyánban ennek felhasználásával valósítják meg az árvízi rekonstrukciót, Buják az induló szennyvíztisztító telepre és csatornahálózata fejlesztésére fordítja a pénzt, míg Bátonyterenyén egészségházközpontot alakítanak ki belőle.


A harmadik alap a felzárkóztatási támogatásé, ennek mértéke országos szinten meghaladta a 3,5 milliárd forintot, és 837 települést érintett. Két célterületre lehet felhasználni a pályázati pénzt: az önfenntartó képességet segítő önkormányzati ingatlanok felújítására, átalakítására, bővítésére, az önfenntartást segítő gépek, eszközök beszerzésére, a közfoglalkoztatáshoz szükséges mezőgazdasági célú beszerzésre, másrészt bel- és kültéri építőanyagok biztosítására.


Ebből az alapból 42 Nógrád megyei önkormányzat nyert támogatást, összesen 193 millió forintot. A legtöbb pénzt, 36 millió forintot, Salgótarján kapta. Mint Becsó Zsolt elmondta: három önkormányzat pályázatát utasították el, közülük kettő hiánypótlást nyújtott be, így még kaphat támogatást.


Nógrád megye önkormányzata kiegészítő támogatásként 6,5 millió forintot nyert a területfejlesztési rendszerhez kapcsolódó szerződésállomány kezeléséhez, további 5 milliót pedig a területfejlesztési feladatok ellátásához. Mint az elnök elmondta: utóbbi összeg segítségével készítik el a megyei fejlesztési programot.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-07-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite