2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
KultúraNegyedórás vastaps fogadta a betegségéből fölépült Domingót a milánói Scalában

Negyedórás vastaps fogadta a betegségéből fölépült Domingót a milánói Scalában


Placido DomingoMásfél hónappal vastagbélrákműtétje után péntek este újra közönség előtt énekelt Placido Domingo spanyol operaénekes. A 69 éves sztártenor a milánói Scalában lépett fel, Verdi Simon Boccanegra című operájának (bariton) címszerepében; a betegségéből felépült világsztárt 14 percig tartó vastapssal köszöntötte a publikum a produkció végén.


"Nagyszerű, megindító este volt. Boldog voltam, hogy újra közönség elé léphetek" - mondta a háromórás előadás után a világsztár, akinek kedvét az sem tudta elrontani, hogy a La Scala közismerten kritikus közönségéből néhányan kifütyülték Daniel Barenboim dirigens teljesítményét.
Domingo vastagbeléből március 2-án New Yorkban távolítottak el egy rosszindulatú polipot, amelyet az énekes hanyagsága ellenére sikerült még időben eltávolítani.


A spanyol operacsillag elismerte, hogy hanyag módon évek óta halogatta a megelőzést szolgáló béltükrözést, és most másokat is a rákszűréseken való részvételre buzdít. A betegség fölött aratott győzelmet eddigi legnagyobb sikerének nevezte. Az énekes februárban, japán turnéja közben került orvoshoz erős fájdalmakkal.


Domingo a milánói operaházban a folyó évadban még hátralévő nyolc Simon Boccanegra-előadásból ötben lép fel; baritonénekesként (ugyanebben e szerepben) tavaly debütált a londoni Királyi Operaházban. Júniusban újra a londoni, majd júliusban a madridi operaházban énekli a ritka bariton szerepet, szeptemberben pedig Los Angelesben, Pablo Neruda chilei költő szerepében lép fel a Neruda postása című produkció világpremierjén; decemberre Bécsbe kötik szerződések.

2010-04-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite