2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonNégy év börtön pénzhamisításért

Négy év börtön pénzhamisításért

Négy év börtönbüntetésre ítélte első fokon a Budakörnyéki Bíróság szerdán azt a vállalkozót, aki 2007-ben nagyobb mennyiségű hamis euró bankjegyet fizetett be saját bankszámlájára, majd azt forintra átváltva másoknak utalta tovább; a vádlott felmentésért fellebbezett.

penzhamisitas

A vádirat szerint Terényi Gábor Levente pontosan meg nem határozható időben, ismeretlen körülmények között, 499 darab 200-as címletű hamis euró bankjegyre tett szert, majd a pénzt a dunakeszi CIB Bank fiókjában befizette saját számlájára. A pénztáros - bár kézzel és géppel is átszámolta a bankjegyeket - nem ismerte fel a bankjegyek hamis voltát, erre csak később derült fény.

Néhány perccel a befizetés után a férfi - tízezer euró híján - a teljes összeget forintra váltotta át, s különböző megjelölésekkel, különböző személyeknek utalta tovább.

Az egykor brókerként is dolgozó 38 éves vállalkozó a per folyamán végig jóhiszeműségét hangoztatta. Elmondása szerint a bankókat egy általa csupán felületesen ismert alkalmi arab pénzváltótól vette kedvező áron, feketén a Keleti pályaudvar parkolójában, s fogalma sem volt arról, hogy a pénz hamis. Ezeket a bankjegyeket vitte be a CIB dunakeszi fiókjába.

A vádlott ügyvédje korábban azt mondta az MTI-nek, hogy pénzhamisításért akár 8 év börtön is kiszabható, ám ügyfele ártatlan, nem tudhatta, hogy törvényt sért. Életszerűtlen lenne, hogy valaki hamis pénzzel próbálkozzon egy bank pénztáránál, nem tartva a lelepleződéstől - tette hozzá.

A Budakörnyéki Bíróság - az elsőfokú ítélet tanúsága szerint - nem osztotta a védelem álláspontját.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-11-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite