2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
NagyvilágNégy éven át ölt egy sorozatgyilkos

Négy éven át ölt egy sorozatgyilkos


Tizenegy - többségükben fiatal - férfit tett el láb alól egy kínai sorozatgyilkos az elmúlt négy év során - számolt be a közbiztonsági minisztérium közlése alapján a Hszinhua hírügynökség vasárnap.

police

Nagy mennyiségű tárgyi bizonyíték, DNS vizsgálati eredmények alapján a délnyugat-kínai Jünnan (Yunnan) tartomány rendőrsége az 56 éves Csang Jung-minget (Zhang Yongming) gyanúsítja a gyilkosságokkal.

A rendőrség szerint Csang 2008-tól követte el a gyilkosságokat. A Nanmen faluban egyedül élő férfi a háza közelében lévő csendes utcában támadta meg az arra járókat. A gyilkosságokat követően a nyomokat darabolással, égetéssel és földbe temetéssel tüntette el.

Csangot már egyszer - 1979-ben - gyilkosságért két évre felfüggesztett halálbüntetésre ítélték, de végül 1997-ben kiszabadult.
A China Daily című lap - helyi újságok cikkei alapján - korábban beszámolót közölt arról, hogy az elmúlt években legkevesebb hét tizenévesnek veszett nyoma Csang falujában, illetve a környékén. Az egyik 19 éves áldozat bankkártyáját és telefonkártyáját megtalálták Csang otthonában.

A központi hatóság emberei több mint 20 napon át folytatták a nyomozást Nanmenben, ahol Csangot őrizetbe vették. Az érintett családokkal a rendőrség felvette a kapcsolatot. Az eltűnt fiatalok hozzátartozói azt hitték, hogy gyermeküket illegális téglagyárakban kényszerítik munkára, ismeretlen helyen.

A korábbi hírek szerint, miután a közbiztonsági tárca nyomozókat küldött a helyszínre, egy megyei és egy járási rendőri vezető leváltását kezdeményezték. A minisztérium vasárnapi közleménye is kitér rá, hogy a felelős rendőröket meg fogják büntetni.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite