2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonNégy éve történt a vörösiszap-katasztrófa

Négy éve történt a vörösiszap-katasztrófa

 

Ha Magyarország összefog, mindenre képes - mondta Kurucz Éva kormányszóvivő szombat hajnali videóüzenetében, utalva arra, hogy a négy éve történt vörösiszap-katasztrófa után az érintett települések a példaértékű összefogásnak köszönhetően újra talpra tudtak állni és fejlődni tudnak.

devecser


A kormány hivatalos internetes oldalán közzétett videóban a kormányszóvivő felidézte, hogy 2010. október 4-én történt Magyarország eddigi legnagyobb, ökológiai következményekkel járó ipari katasztrófája. A vörösiszap-katasztrófa tíz ember életét követelte, több mint 350 otthont semmisített meg és közel ezer károsultat hagyott maga után.


"A kormány első perctől a mai napig ott áll az áldozatok családja és a károsultak mellett" - fogalmazott. Emlékeztetett arra, hogy az otthon nélkül maradt családoknak új házakat épített, vásárolt a kormány. Pénzügyi támogatással segítették őket, hogy ingóságaikat pótolni tudják, és új életet tudjanak kezdeni. Postát, rendőrőrsöt, iskolát, sportpályákat építettek, "begyógyították a természet, az élővilág sebeit", és minden segítséget megadtak ahhoz is, hogy a települések gazdaságilag is meg tudjanak erősödni.


Kurucz Éva kormányszóvivői nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a kormány segítsége mellett az elmúlt négy évben több százezer szakember és civil végzett emberfeletti munkát a helyreállításban, az újjáépítésen, a közösségek újraszervezésén, a társadalmi, a szociális, az egészségügyi programokban, a beruházásokban, a fejlesztések elindításában.


"A példaértékű összefogásnak köszönhetően, ha a lelki sebek nem is tudtak begyógyulni, de új otthonok épültek, a települések talpra tudtak állni és fejlődni tudnak" - mondta, hozzátéve, Kolontár és Devecser örökké emlékeztet mindannyiunkat arra, hogy ha Magyarország összefog, mindenre képes.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-10-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite