2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Önkormányzati választások 2010Négy főpolgármester-jelölt közül választhatnak a budapestiek

Négy főpolgármester-jelölt közül választhatnak a budapestiek - nálunk már szavazhat!


voks1Péntek délután négy órakor lejárt a főpolgármester-jelöltek bejelentésére rendelkezésre álló határidő, a már nyilvántartásba vett MSZP-s és Fidesz-KDNP-s jelölt mellett a Jobbik és az LMP jelöltjének van esélye felkerülni a szavazólapra.


A Jobbik és az LMP is bejelentette főpolgármester-jelöltjét az előírt péntek délután négy órai határidőig. A Jobbik mintegy 33 ezer, míg az LMP mintegy 31 ezer ajánlószelvényt adott le a Fővárosi Választási Irodán.

Ez azt jelenti, hogy négy párt jelöltje versenghet a főpolgármesteri cím elnyeréséért, abban az esetben, ha a Jobbik és az LMP ajánlószelvényei között legalább 28.150-28.150 érvényes ajánlást találnak.


Leadta összegyűjtött ajánlószelvényeit a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje is, ám az állításuk szerint mindössze 2.692 darab volt, így azok bizonyosan nem elegendőek ahhoz, hogy a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vegyék.


Schmuck Andor közölte: délután telefonon tájékoztatta Kapolyi Lászlót, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnökét és Barabás Tibornét, a Tisztelet Társasága elnökét, hogy a 2010-es Főpolgármesteri Választás első fordulójában összesen 26.217 db ajánlócédulát sikerült összegyűjtenie. A magyar választási törvények értelmében ezzel nem jogosult indulni a főpolgármesteri címért.


Az MDF sem tud főpolgármester-jelöltet indítani. Makay Zsolt, az MDF elnöke közölte: a párt főpolgármester-jelöltje, Mándi Sándor csaknem tizenkilencezer ajánlószelvényt gyűjtött össze, azonban a törvény értelmében a főpolgármester-jelöltséghez 28.150 érvényes ajánlásra van szükség.


A főváros 23 kerületében összesen 81 polgármesterjelölt indul


Az Országos Választási Iroda (OVI) péntek délután négy óra utáni adatai szerint a főváros 23 kerületében összesen 81 polgármesterjelölt indul az október 3-ai önkormányzati választáson. A jelöltállítás határideje lejárt, jelölt csak az lehet, aki eddig leadta az összegyűjtött, szükséges számú ajánlószelvényeit. A legjellemzőbb, hogy a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik és az LMP jelöltjei indulnak egymás ellen. Hat polgármesterjelölt indul civil szervezet támogatásával, közülük öt "helyi", kerületi érdekképviseletre szerveződött. Egy országos civil szervezet állított polgármester jelöltet, a Seres Mária nevével fémjelzett Civil Mozgalom Egyesület, a főváros XVIII. kerületében.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite