2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
NagyvilágNégy halálos áldozata van a japán földrengésnek

Négy halálos áldozata van a japán földrengésnek


japan_foldrenges04Több mint száznegyven sérültje és négy halálos áldozata van a tegnap esti, 7,1-es erősségű földrengésnek Japánban. A mostani volt a legerősebb földmozgás a március 11-i természeti csapás óta.


Négy halálos áldozata és több mint száznegyven sérültje van a csütörtök esti, 7,1-es erősségű japáni földrengésnek - jelentette pénteken az NHK állami televízió. Korábban két halálos áldozatról szóltak a hírek, de a legfrissebb jelentések szerint négy ember - két nő és két férfi - halála hozható összefüggésbe az erőteljes földrengéssel. Az egyik áldozat halálát áramkimaradás okozta egy kórházban, de volt, aki a földrengés idején sokkot kapott, és ebbe halt bele.


Az ország északkeleti részén 3 millió 600 ezer otthonban szűnt meg az áramszolgáltatás. A földrengés Szendai várostól 66 kilométerrel keletre, a Csendes-óceánban, 49 kilométeres mélységben történt, közép-európai idő szerint csütörtök délután fél öt órakor. A hatóságok szökőárriadót rendeltek el, amelyet nem sokkal később lefújtak. A nukleáris biztonsági hivatal közlése szerint a térség egyetlen atomerőműve sem szenvedett kárt. Nem adódtak újabb problémák a két fukusimai atomerőműben sem.


Az újabb rengés csaknem egy hónappal azután történt, hogy március 11-én a távol-keleti szigetország történetének legerősebb, 9-es fokozatú földmozgását regisztrálták, amely pusztító erejű tengeri szökőárt váltott ki. A CNN amerikai hírtelevízió szerint a mostani volt a legerősebb utórengés a március 11-i természeti csapás óta.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite