2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNégysávos szakaszokat adtak át a 21-es főút Heves és Nógrád megyei szakaszán

Négysávos szakaszokat adtak át a 21-es főút Heves és Nógrád megyei szakaszán


Majdnem tíz kilométeren készültek el az új négysávos szakaszok a 21-es főúton Heves megye nyugati és Nógrád megye keleti részén, összesen 13,5 milliárd forintból. A 85 százalékban európai uniós forrásból megvalósult beruházást csütörtökön adták át.

21esatadasa0910

MTI Fotó: Komka Péter


Heves megyében a Lőrinci-Zagyvaszántó-Apc szakaszon 5,3, Nógrádban Jobbágyi és Szurdokpüspöki között 4,5 kilométeren épült meg az új út. Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, a hevesi térség országgyűlési képviselője a főút szurdokpüspöki csomópontjánál tartott átadási ünnepségen hangsúlyozta: Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében készült el a beruházás, ezért fontos, hogy gyorsabban elérhetővé váltak a Hatvan környéki üzemek, és a fejlesztéssel multinacionális cégek is nagyobb eséllyel telepednek ide.

21esatadasa0910_1

MTI Fotó: Komka Péter

A kormány célul tűzte ki, hogy minden megyei jogú város kétszer két sávos úttal kapcsolódjon közvetlenül vagy autópályán keresztül az ország közlekedési vérkeringésébe - emlékeztetett az államtitkár. Szavaiból kitűnt, hogy a következő két-három évben a még hiányzó részeken is ugyanilyen út épül.


Becsó Zsolt (Fidesz), a nógrádi térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy a 21-es főút négysávosítási programja 1999-ig nyúlik vissza, az első szakasz építése 2001-ben kezdődött. A képviselő elmondta: azóta 27 kilométeren készült el a négysávosítás Salgótarján és Hatvan között, és még 26 kilométer hiányzik.


Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója az ünnepségen arról számolt be, hogy a fejlesztéssel 15 perccel rövidült a menetidő Salgótarján és az M3-as autópálya között.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite