2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNégy személyt vettek őrizetbe Nógrád megyében

Négy személyt vettek őrizetbe Nógrád megyében


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Ügyeletére érkezett bejelentés 2013. február 05-én a hajnali órákban, hogy a Nógrádmegyer és a Sóshartyán közötti erdőrészben több személy lopja a fát.

rendbt

A Szécsényi és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei a bejelentést követően azonnal a helyszínre indultak és tetten is értek két személyt, amint kerékpáron tolták az erdőből eltulajdonított akácfákat.

A 42 és a 47 éves nógrádmegyeri férfi kézifűrésszel vágta ki engedély nélkül az erdőből a mintegy 7.000 Ft értékű fákat, ezért a hatóság őket a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállította, majd meghallgatásukat követően őrizetbe vette a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

A náluk lévő akácfákat, valamint azok kivágásához használt fűrészt és szállításukra használt bicikliket tőlük a rendőrök lefoglalták.
Mialatt velük szemben intézkedtek, addig tőlük nem messze ugyancsak falopás miatt vontak ellenőrzés alá a rendőrök további személyeket.

A beszerzett adatok alapján megállapították, hogy az ellenőrzés alá vont 48 éves nógrádmegyeri férfi 46 éves ugyancsak helyi társával együtt mintegy 5.000 Ft értékben akácfákat pakolt fel egy kézikocsira, melyeket engedély nélkül vágtak ki.

A hatóság a lopott fát, valamint a fűrészt és kiskocsit lefoglalta, majd a férfiakat a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállította és meghallgatásukat követően őrizetbe vette a tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt.

A négy őrizetbe vett személyen kívül még további négy férfit állítottak elő az erdőből a rendőrök tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt. Ezen személyeknél az őrizetbe vétel feltételei azonban nem álltak fenn, így szabálysértési előkészítő eljárást folytatnak velük szemben felelősségük megállapítása céljából, majd ezt követően küldik meg az ügyet a bíróságra.

A bíróság 2013. február 06-án gyorsított eljárás során mind a négy őrizetbe vett személy részére két nap elzárást szabott ki büntetésül.

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

 

2013-02-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite