2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonNégy szén-monoxid-mérgezés történt az éjszaka

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Négy szén-monoxid-mérgezés történt az éjszaka Budapesten


Négy szén-monoxid-mérgezés történt szombatról vasárnapra virradó éjszaka Budapesten. Egy férfi meghalt egy XXI. kerületi családi házban - tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

szenmon


A XXI. kerületi Ungvár utcában egy családi ház fürdőszobájában találtak rá egy középkorú férfira és egy nőre; a férfit a mentők már nem tudták újraéleszteni, a nőt az Erzsébet-kórházba szállították - mondta Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.


A VI. kerületi Délibáb utcából egy hároméves kislányt és az édesanyját szállították a Heim Pál Gyermekkórházba, az apa rövid megfigyelés után otthon maradhatott.


A XX. kerületi Kossuth utcából egy hároméves kisfiút szállítottak szintén a Heim Pál Gyermekkórházba enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel, a II. kerületi Tövis utcából pedig a riasztás ellenére senkit sem kellett kórházba vinni.
Kisdi Máté elmondta: a XX. kerületi és a II. kerületi eseteknél mindkét lakásban volt szén-monoxid-érzékelő, amelyek jelezték a rendellenességet. A lakók tárcsázták a segélyhívót, így nem történt komolyabb baj.


A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy szén-monoxid-érzékelő beszerelésével, a szellőzőnyílások szabadon hagyásával és a tüzelőberendezések, valamint a kémények évenkénti ellenőrzésével megelőzhetők a szén-monoxid-mérgezések, amelyek a legtöbb esetben azért történnek, mert valamilyen rendellenesség miatt visszaáramlik a füstgáz a lakótérbe.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite