2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonNegyven család fűtés nélkül Miskolcon

Negyven család fűtés nélkül Miskolcon


Harmadik napja nincs fűtés és meleg víz Miskolcon a Katowice utca egyik épületének három lépcsőházában, a gázt szolgáltató Tigáz Zrt. egy tűz miatt ugyanis elzárta a gázcsapot, negyven család maradt szolgáltatás nélkül, miközben a hőmérséklet vasárnap sem emelkedett öt fok fölé.

távfűtés


Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. szóvivője az MTI-nek vasárnap azt mondta: a tűzoltóság kérésére zárták el a szolgáltatást, és addig nem kapcsolhatják vissza a gázt, amíg nem győződnek meg a rendszer biztonságáról. A már elvégzett nyomáspróba azt jelezte: valahol "szökik" a gáz, s miután a Tigáz szerelői eddig nem tudtak bejutni minden lakásba - mert a lakók nem voltak otthon - , eddig nem tudták kizárni a hibás szakaszt - tette hozzá, megemlítve: nehezíti a helyzetet, hogy nincs közös képviselője a háznak, aki értesítené mindazon lakókat, akik a decemberi hideg miatt érthetően máshol, rokonoknál, ismerősöknél töltötték, töltik a hétvégét.


Száraz Gábor közölte: cél az, hogy valamennyi lakásba bejussanak a Tigáz szerelői, akik a gázóra előtti részt ellenőrzik majd. A gázóra utáni szakasz vizsgálatát már gázszerelővel kell elvégeztetniük a lakóknak, illetve a lakásszövetkezetnek, és ha minden rendben, akkor visszaállítják a szolgáltatást. A BorsodOnline értesülése szerint a három lépcsőházas épületben több kisgyermekes család is él, sokan olajradiátorral fűtenek, de még így sincs 16 foknál magasabb hőmérséklet az otthonokban.A honlap tudósítása szerint a katasztrófavédelem szakemberei végigjárták a lépcsőházakat, felajánlották, hogy akik fáznak, átmehetnek a szomszédos iskolába.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-12-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite