2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonNegyvenmilliárd forintot zárolt a kormány a büdzsében

Negyvenmilliárd forintot zárolt a kormány a büdzsében


Tilos meghosszabbítani vagy újrakötni a lejáró tanácsadói, illetve egyéb szellemi tevékenységre vonatkozó szerződéseket. Befagyasztották a bútorvásárlást, az informatikai eszközök és autók beszerzését, felfüggesztették a jutalmak kifizetését, továbbá előírják a hatályos szerződések felülvizsgálatát.


Negyvenmilliárd forintot zárolt a kormány a költségvetésben - hangzott el a Hír Televízióban szombat délelőtt. Az erről szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.
A Hír Tv összeállítása szerint ezt a negyvenmilliárd forintot a minisztériumoknak és állami hivataloknak kell összespórolniuk kiadásaik befagyasztásával.


A kormányhatározat értelmében tilos meghosszabbítani vagy újrakötni a lejáró tanácsadói, illetve egyéb szellemi tevékenységre vonatkozó szerződéseket. Befagyasztották a bútorvásárlást, az informatikai eszközök és autók beszerzését, felfüggesztették a jutalmak kifizetését, továbbá előírják a hatályos szerződések felülvizsgálatát.


A minisztériumok többségének néhány milliárd forintot, míg a legtöbbet, 11 milliárd forintot, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának kell megspórolnia.


A határozat előírja, hogy a negyvenmilliárdon felül az önálló gazdálkodási intézményeknek is be kell fizetniük a büdzsébe, és meghatározza, hogy melyiknek mennyit. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől például ötmilliárd forintot várnak.


A kormány utasította a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az állami vagyonról szóló előirányzatból húszmilliárd forintos megtakarítást érjen el.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite