2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonNehéz lesz - mondta Orbán Viktor a Kossuth téri nagygyűlésen

Nehéz lesz - mondta Orbán Viktor a Kossuth téri nagygyűlésen


Orbán Viktor 04.12A kormányfő úgy vélekedett: ha a Kossuth téri közösséget maga mellett, illetve mögött tudhatja, nincs az a nehéz munka, amibe ne vágna bele örömmel. "Nem a tisztem, hanem a szívem hozott ide" - mondta a fővárosi Kossuth téren összegyűltek előtt, a Fidesz-KDNP szombati nagygyűlésén Orbán Viktor.


Az új miniszterelnök beszéde elején úgy fogalmazott: van valami, ami minden posztnál fontosabb. "Itt, a Kossuth téren, önök előtt, előttetek egy vagyok azok közül, akik mindig hittek abban, hogy mi, magyarok képesek leszünk végérvényesen szakítani a kommunista múlttal és annak örökségével" - mondta.
"Egy vagyok azok közül, aki magyar, tehát nem keleti, nem nyugati, hanem magyar országot akart, amely a saját lábán áll, saját útját járja, és a saját tengelye körül forog" - közölte. A győzelem után, a munka megkezdése előtt sem mondhatok mást, mint hogy "nehéz lesz" - fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz-KDNP Kossuth téri nagygyűlésén, szombaton.


A frissen megválasztott miniszterelnök azt mondta: azért kérte, hogy ismét a Kossuth téren találkozzanak, mert ennek, a nyolc éve e téren született közösségnek a hitéből, elszántságából szeretne erőt meríteni a következő évekre, mert tudja, élete legnehezebb feladata előtt áll.


A kormányfő úgy vélekedett: ha a Kossuth téri közösséget maga mellett, illetve mögött tudhatja, nincs az a nehéz munka, amibe ne vágna bele örömmel. Az új kormányfő a Fidesz-KDNP szombati budapesti nagygyűlésén azt mondta: 2002-ben még nem voltak elég erősek, 2006-ban még nem voltak elég okosak, hogy legyőzzék a hazugságot, a népbutítást, a spekulációt. Azonban "mostanra elég erősek és elég okosak lettünk, hogy az átmenet korszakát lezárjuk, és új irányba fordítsuk Magyarországot" - fogalmazott. Hangsúlyozta, nagy munka vár rájuk, hiszen "térdre roskadt hazánkat talpra kell állítani, és erős, tekintélyes országgá kell formálni". A miniszterelnök beszédében leszögezte: azért dolgoznak majd, hogy mindenkinek jobb legyen itt élni, azoknak is, akik nem a Fideszre, vagy a KDNP-re szavaztak, vagy nem mentek el szavazni; de értük is felelősek, ők is a nemzethez tartoznak.


A kormány megválasztása előtti gyors sikerének nevezte többek között, hogy minden eddiginél nagyobb lépést tettek a "nemzet határon átívelő újraegyesítése felé".


Orbán Viktor leszögezte: a gyors sikerek ne tévesszenek meg senkit, "nem babazsúrra" készülnek. Orbán Viktor szerint az ő feladatuk az, hogy alapot építsenek falak nélkül, az elmúlt nyolc évben felhúzott falakat pedig porig fogják rombolni, és gránitalapot építenek a helyükre.


Az új kormányfő úgy fogalmazott: "azért jöttünk ma össze, hogy megerősítsük szövetségünket, és megerősítsük azt, amit négy éve mondtunk". Így hangzott: "én maradok, fent vagy lent, de mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni, a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában, és én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért". Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok - zárta szokásos fordulatával beszédét Orbán Viktor.


Forrás: MTI

2010-05-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite