2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonSzollár: nem a kormány álláspontját tükrözi a Budapest Intézet gyessel kapcsolatos elemzése

Szollár: nem a kormány álláspontját tükrözi a Budapest Intézet gyessel kapcsolatos elemzése


Szollár DomokosA kormányszóvivő szerint a gyessel és gyeddel kapcsolatos kérdésekben is ismert a kabinet álláspontja, hiszen 2009 tavaszán már döntött erről a kormány. Nem a kormány álláspontját tükrözi az a tanulmány, amely többek között általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben - közölte a kormányszóvivő pénteken. Leszögezte: a kormány a szükséges döntéseket már meghozta ezen a területen és nem tervez újabb intézkedéseket.


Szollár Domokos az MTI-nek hangsúlyozta: a Budapest Intézet honlapján bárki számára hozzáférhető tanulmányban szereplő javaslatokat a kormány nem tárgyalta, így annak álláspontját nem is tükrözheti. Az kizárólag a tanulmányt elkészítő kutatók álláspontját tükrözi - jelentette ki. Hozzátette: a még 2008-ban, a MeH Gyermekesély Irodája által megrendelt tanulmány az 1-3 éves gyermekek nappali ellátása bővítésével foglalkozik. A kormányszóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a gyessel és gyeddel kapcsolatos kérdésekben is ismert a kabinet álláspontja, hiszen 2009 tavaszán már döntött erről a kabinet. Szollár Domokos leszögezte: a kormány a szükséges döntéseket tehát meghozta ezen a területen és nem tervez újabb intézkedéseket


Felidézte: az Országgyűlés május végén elfogadta a családtámogatási rendszer átalakítására vonatkozó javaslatokat. Az átalakítások célja a foglalkoztatottság növelése és a gyermeket vállaló nők munkaerőpiacra történő visszatérésének ösztönzése volt.

2010-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite