2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonNem csaphatsz be mindig mindenkit - megkezdődött a szakszervezeti tüntetés Budapesten

"Nem csaphatsz be mindig mindenkit" - megkezdődött a szakszervezeti tüntetés Budapesten


mszosz_felhivasTöbb százan gyűltek össze a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt, zászlókat, táblákat emelnek a magasba. Megkezdődött a szakszervezeti tömörülések által szervezett demonstráció Budapesten a Roosevelt téren szombat délelőtt.


A Magyar Tudományos Akadémia épülete előtti parkolóban több százan gyűltek össze 11 órára, többen szakszervezeti zászlókat, transzparenseket emeltek a magasba. A színpad felett egy idézet szerepel: "Mindig becsaphatsz néhányat. Néhányszor becsaphatsz mindenkit. Nem csaphatsz be mindig mindenkit". A transzparenseken az "Én félek", "Pici emberek, pici bérek", "Közszolga nem rabszolga", "Indoklás nélkül kirúghatnak", "Ezt még mi sem vesszük be" feliratok szerepeltek.


Jelen van több, közszolgálati dolgozókat, pedagógusokat tömörítő szakszervezet, de a BKV számos szakszervezete is képviselteti magát. A Pedagógusok Szakszervezetének demonstrálói fehér köpenyt vettek fel, többen kereplőkkel, dudákkal jelentek meg. A helyszínt több tucat rendőr biztosítja.


A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a demonstráció előtt kiáltványt fogalmazott meg. Ebben azt írták, ismét fellépésre kell elszánni magukat, mert az elmúlt hónapokban a társadalom jelentős részét hátrányosan érintő törvénykezési gyakorlat folyt, és a benyújtott vagy megszavazott törvények veszélyeztetik a munkavállalók érdekeit.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite