2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedNem emelik a gáz alapárát

Nem emelik a gáz alapárát


GázLapinformációk szerint nem emeli áprilistól Fellegi Tamás energiaárakért felelős nemzeti fejlesztési miniszter a lakossági gázárakat.


Áprilisban nem lesz gázalapár-emelés, a kormány korábbi bejelentése alapján viszont a szociális támogatás megszűnik, ez az érintett mintegy egymillió család számára mégiscsak áremelkedést hoz - írta szombati számában a Népszabadság.


A lap szerint nem emeli áprilistól Fellegi Tamás energiaárakért felelős nemzeti fejlesztési miniszter a lakossági gázárakat. Korábban iparági szakértők azt mondták, hogy a nemzetközi olajár-emelkedés miatt áprilistól mintegy 10 százalékkal növekvő orosz gázbehozatali tarifa a negyedévenkénti gázfordulónapon megjelenik a lakossági tarifákban is. A kormányzat azonban azóta ígéretet tett a rezsiköltségek befagyasztására, igaz csak a második félévtől - emlékeztetnek a lapban. Az üggyel kapcsolatban a Népszabadságnak sem a minisztérium, sem az érintett cégek nem nyilatkoztak.


A lap szerint több piaci tényező mellett számos jogszabály is a gázáremelés elmaradását feltételezi. Példaként említi a lap a forint erősödését, valamint a kormány azon döntését, hogy a központi nagykereskedőknek 40 százalékban nem a hosszú távú magyar-orosz szerződésben szereplő, igen magas tarifa, hanem a jelenleg meglehetősen alacsony szinten álló úgynevezett azonnali piac alapján kell lakossági árat számolnia.


Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

2011-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite