2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNem érdemes fát lopni Nógrád megyében

Nem érdemes fát lopni Nógrád megyében


falopásEzen a héten is több esetben fordult elő, hogy Nógrád megye területén engedély nélkül fát vágó személyeket fogtak el a rendőrök.


2011. január 12-én a délelőtti órákban Mátraszőlős területén a helyi körzeti megbízottak észlelték, hogy két személy talicskákban fát tol az úton. A 26 és 29 éves mátraszőlősi férfiakat igazoltatás alá vonták, akik a fa eredetével nem tudtak elszámolni. Megállapításra került, hogy a férfiak az egyik mátraszőlősi erdőrészből vágtak ki összesen 6.000,- Ft értékű cser és tölgyfát, ezért szabálysértési őrizetbe vételükre került sor. Cselekményükért őket a Pásztói Városi Bíróság két-két nap elzárásra ítélte.


2011. január 13-án a kora délutáni órákban Bátonyterenye illetékességi területén két esetben is „fatolvajokat" fogtak a helyi rendőrök.


Az első esetben egy rendőr ért tetten négy személyt, akik az út menti erdőben engedély nélkül vágtak ki egy nagyméretű akácfát, melynek értéke 20.000,- Ft. A 18, 38, 39 és 61 éves jobbágyi férfiakat szabálysértési őrizetbe vették, az ügyet gyorsított bírósági eljárás keretében tárgyalják.


Egy másik esetben bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlen személy fát vág Mátramindszent egyik erdőrészében. A kiérkező rendőrök rövid időn belül megállapították, hogy egy mátramindszenti férfi engedély nélkül kivágott és eltulajdonított két akácfát 3.000,- Ft értékben. A férfival szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.


A rendőrség továbbra is kéri a lakosság segítségét, hogy bejelentéseikkel vegyenek részt ők is a terület közbiztonságának mind teljesebb megszilárdításában. A bejelentők személyét bizalmasan kezelik.


Forrás: police.hu/Nógrád24.hu

2011-01-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite