2021. január 15., péntek - Lóránt
Keresés a tartalomban
NagyvilágNémet államminiszter: a sajtó tudatos félreértésekkel akarja lejáratni a magyar kormányt

Német államminiszter: a sajtó tudatos félreértésekkel akarja lejáratni a magyar kormányt


Eckart von Klaeden német államminiszter szerint a sajtó tudatos félreértésekkel le akarja járatni a magyar kormányt.

ujsag001


Angela Merkel kancellár államminisztere a magyarországi helyzettel kapcsolatban a berlini magyar nagykövetségen szerda este kijelentette: "meggyőződésem, hogy a sajtóban túlzásokkal és tudatos félreértésekkel a kormány rossz hírét akarják kelteni". A legutóbbi választáson szerzett kétharmados többség "egyértelmű felhatalmazás" a viszonyok átalakítására. A reformokat "türelemmel és körültekintően" kell végrehajtani - tette hozzá a kereszténydemokrata CDU politikusa a Német-Magyar Társaság által szervezett eseményen. Megjegyezte: magyar partnerekkel folytatott megbeszélései alapján úgy látja, a magyar kormány az európai úton kíván haladni előre.


A politikus a Német-Magyar Társaság Otto Schlecht-díjának átadásán mondott beszédet. Az elismerést Arndt Günter Kirchhoff, a 2004-ben alapított, Esztergomban gyárat üzemeltető autóipari beszállító Kirchhoff Hungária Kft. német anyavállalatának, a Kirchhoff Automotive GmbH-nak vezetője kapta meg. Peter Spary, a társaság elnöke felidézte a 2003-ban elhunyt Otto Schlecht, a német gazdasági minisztérium egykori államtitkárának személyét. Mint mondta, Orbán Viktor sokat tanult tőle a szociális piacgazdaságról, most pedig "bátran és célzottan megvalósítja ezt a politikát".


Az államminiszter a német kormányzati gyakorlatban a parlamenti államtitkárok közül kiválasztott, körülhatárolt feladattal megbízott, a kancellár vagy a külügyminiszter közvetlen irányítása alá rendelt politikusnak járó rang. A pozíció a tárca nélküli miniszteri beosztáshoz hasonlítható.


A német kormányzatban jelenleg öt államminiszter dolgozik, Eckart von Klaeden a kancellárhoz rendelt államminiszterként a kormányzati bürokrácia csökkentését és a jogalkotási tevékenység erősítését célzó törekvéseket hangolja össze. A politikus 2002 és 2005 között a Bundestag - a német törvényhozás alsóháza - német-magyar parlamenti csoportjának vezetője volt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-03-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite