2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonNémeth Lászlóné tájékoztatást kér a Mol támogatási politikájáról

Németh Lászlóné tájékoztatást kér a Mol támogatási politikájáról


Tájékoztatást kér a Mol támogatási politikájáról a nemzeti fejlesztési miniszter, miután kiderült, hogy az olajipari vállalat támogatta a Bajnai Gordon volt kormányfőhöz köthető Haza és Haladás Alapítványt. Németh Lászlóné erről a Hír TV pénteki műsorában beszélt.

MOL001

Németh Lászlóné a televíziónak elmondta: az állam meghatározó, de kisebbségi részvénycsomag tulajdonosa a Mol-ban, és semmilyen módon nem szól bele a társaság üzletvitelébe, így támogatási politikájába sem. Ugyanakkor kiemelte: nem tartja helyesnek, hogy egy részben állami tulajdonban álló vállalat bármilyen politikai formációnak anyagi támogatást nyújtson. Németh Lászlóné a televíziónak elmondta, hogy több kérdésre is választ vár az olajvállalat vezetésétől, és az eddigi gyakorlat befejezését kéri majd tőlük.

Több napilap is hírt adott arról, hogy több mint kétszázmillió forint adományt kapott 2011-2012-ben a Haza és Haladás Alapítvány, amely Átláthatósági politika címmel tette közzé minden egymillió forintnál nagyobb összegű adományát és kiadását.
A Népszabadság, a Világgazdaság, a Magyar Hírlap és a Népszava is beszámolt arról, hogy a támogatók között szerepel az OTP Bank és a Mol is.

Giró-Szász András kormányszóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a kormány nem folyik bele a Mol irányításába, így a cég menedzsmentjének támogatási politikáját sem kommentálja.

"Ugyanakkor ez a helyzet is nyilvánvalóvá teszi, hogy semmiféle hatalmi túlterjeszkedés vagy demokratikus deficit nem jellemzi hazánkat, hiszen pont azok, akik ezeket az alaptalan vádakat rendszeresen megfogalmazzák, jelentős +állami+ támogatásban részesülnek" - tette hozzá Giró-Szász András.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján azt mondta: pártjuk elfogadhatatlannak tartja, hogy 2012-ben az OTP és a Mol 30, illetve 15 millió forinttal támogatta a Bajnai Gordon által létrehozott Haza és Haladás Alapítványt.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-04-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite