2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonNem fizetett forradalmárokkal tüntetünk: ismét utcára megy a Szolidaritás

"Nem fizetett forradalmárokkal tüntetünk": ismét utcára megy a Szolidaritás


"Nem fizetett forradalmárokkal tüntetünk" - ezt mondta Kónya Péter, a Szolidaritás mozgalom társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján a január 21-i Békemenettel kapcsolatban. A mozgalom bejelentette: március tizedikére nagyszabású tüntetést szerveznek a Parlament elé, "Együtt egy új köztársaságért" címmel.

Kónya Péter


Székely Sándor, a Szolidaritás társelnöke az elmúlt tíz év politikai megosztottságáról beszélt. Véleménye szerint minden párt kisajátított magának valamilyen jelképet, ezért - ahogy fogalmazott - „a legfontosabbat, a kokárdát március tizedikén visszaszerezzük az országnak, hogy március 15-én az egész ország félelem nélkül és bátran hordhassa azt".


Korábban a Békemenet Magyarországért elnevezésű kormánypárti megmozduláson több százezer ember vett részt, akkor többen azt mondták, ez jelképe az Orbán-kormány támogatottságának.

 

dem001

2012. január 2.-i demonstráció az Opera előtt


Kónya úgy kommentálta a nyilatkozatot, hogy „a civilek által szervezett ellenzéki tüntetésre nem fizetett forradalmárok jöttek el", utalva arra, hogy a nol.hu értesülése szerint a kormánypárti demonstrációra érkezőknek kifizették az útját és ott tartózkodását. Az elnök azt mondta: az ellenzéki tüntetésekre az emberek saját pénzükön utaznak el. Véleménye szerint a "békemenet" nem feltétlenül mutatja az emberek véleményét.


A rendőrségen már bejelentették az eseményt.

 

Forrás: MTI/merites/HÍR PORT24

 

 

2012-02-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite