2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNem látszik semmi munkahelyteremtő kezdeményezés a városban

Nem látszik semmi munkahelyteremtő kezdeményezés a városban


MSZP logoSajtótájékoztatón értékelte az MSZP frakció Salgótarján közgyűlésének keddi ülését.

Dóra Ottó elmondta, hogy Salgótarján semmilyen tekintetben nincs olyan helyzetben, hogy új autót vásároljon. Ennek ellenére egy 9 millió Ft értékű gépkocsi beszerzésére készül az önkormányzat a régi helyett.

A város határában lévő évek óta húzódó beruházás kapcsán „folytatólagos ostobaság"-nak nevezte a testület újabb döntését. Hiszen „ A polgármester - hogy elkerülje a pereskedést a Center Investtel - újabb kísérletet tesz annak földterületnek kisajátítására, amely a Magnum Kft. tulajdona. Közérdeket kell igazolni, holott egy korábbi fázisban a polgármester már azt nyilatkozta, nincs ilyen. Illetve továbbra sem épülnek a bevásárlóközpontok, továbbra sem létesülhetnek munkahelyek, továbbra sem lesz helyi adó bevétel." Több millió Forintos veszteség fogja érni a várost, mikor az említett cégek valamelyike beperli és pervesztesként fizetnie kell az önkormányzatnak.

A Bolyai gimnáziumban megszűntették a 4 osztályos gimnáziumi képzést. Dóra Ottó szerint ezzel veszélybe került az egykor - körülbelül a kilencvenes évek közepéig - jó hírű gimnázium megítélése. Nem lesz hely, például a Gagarin iskola két tannyelvű osztályait elvégző gyermekek számára a továbbtanuláshoz. Így már nem érettségi, hanem a nyolcadik osztály elvégzése után elmennek a gyerekek, velük a szülők. Ezáltal néhány év múlva a város szociokulturális a összetétele teljesen negatív lesz, eléri azt a kritikus mennyiséget, ahonnan már nincs visszaút- mondta a frakcióvezető.

A város fejlesztési terveiben szerepel a Tóstrand fejlesztése. Ezzel kapcsolatban a megvalósíthatóságban kételkedik Dóra Ottó. Hiszen van már egy szálloda a városközpontban, ami évek óta vár a sorsára, üresen áll. Ahhoz megközelítőleg 600 millió Forint kellene, ehhez a beruházáshoz 6-7 milliárd. „A „lehetőségek városába" a polgármester szerint egy - hidegvizű - thermál fürdő, wellness- és búvárközpont vonzhatja a turistákat. Jól látszik, hogy a választási ígéretekkel szemben tavasszal nem fog megindulni az építkezés a Tóstrandon. Érkezik-e vajon olyan befektető a városba, aki hajlandó és képes megvalósítani önköltségen a polgármester álmát?

Fontos és sokakat érintő kérdés a sport támogatások megvonása illetve átstrukturálása. Ezzel kapcsolatban Huszár Máté képviselő kiemelte, hogy Salgótarján lesz az egyetlen megyei jogú város, ahol nem lesz első kategóriájú csapat. A leginkább ez a döntés a kosárlabda csapatot érinti. A keddi döntés értelmében körülbelül decemberig lesz kosárlabda csapata Salgótarjánnak. A város vezetése előzetes egyeztetés nélkül (idény közben) nyirbálja meg az élvonalban szereplő kosárlabda csapat támogatását. Frakciónk támogatna egy előkészített, teljesítmény elvű, ésszerű sportfinanszírozási javaslatot, olyat, amely büntetés helyett jobb eredményre ösztönöz. A polgármester ciklusindító beszédében elmondta, hogy szeretné, ha Salgótarján nem önjelölt „celebről", vagy például a „kismoszkva" megjelölésről lenne ismert. Ehhez képest - másfél hét elteltével - a Közgyűlés döntésével kísérletet tesz arra, hogy az egyetlen, tarjániak által is méltatott és fontosnak tartott, Salgótarján jó hírét vivő kosárlabda csapat élvonalbeli szereplését megtorpedózza. Ugyanakkor értjük polgármester asszony szándékát, hiszen a támogatás összegét át kellett csoportosítani egy új, polgármesteri gépkocsi vásárlására! - zárták a sajtótájékoztatót.

nograd24.hu

2010-10-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite