2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
NagyvilágNem létező másoddiploma miatt távozott a Yahoo vezérigazgatója

Nem létező másoddiploma miatt távozott a Yahoo vezérigazgatója


Lemondásra és a cég elhagyására kényszerült vasárnap a Yahoo vezérigazgatója, Scott Thompson, miután kiderült, hogy életrajzában valótlanul tüntette fel: nem egy, hanem két szakon szerzett diplomát.

diploma

Thompson helyére ügyvezetőnek a Yahoo eddigi globális médiafőnökét és alelnökét, Ross Levinsohnt nevezték ki, akinek a vezérigazgatói posztra való esélyéről már korábban is láttak napvilágot híresztelések. Levinsohn korábban a Rupert Murdoch News Corporationjéhez tartozó Fox televízió digitális divízióját vezette. Az igazgatótanács elnöke médiainformációk szerint Fred Amoroso lehet.

A távozni kényszerülő Thompsonról a Yahooban 5,6 százalékos részesedéssel rendelkező Third Point nevű cég derítette ki: a Yahoo éves jelentésében - amely hivatalos dokumentumnak minősül - közreadott életrajzában azt állította, hogy számvitelből és számítógép-tudományból is megszerezte a baccalaureátusi fokozatot, holott az utóbbi diplomával nem rendelkezik.

A csupán januárban kinevezett Thompson három éven belül a harmadik távozásra kényszerülő vezérigazgató a Yahoonál. A legújabb vezér lemondását és az ügyvezető kinevezését hivatalosan hétfőn fogják bejelenteni. Thompson korábban a PayPal eBay divíziójának vezetője volt. Életrajza ennek a cégnek a honlapján is hibás adatokat tartalmazott, de az éves jelentések nem tartalmaztak tódítást.

A vezér lemondatása újabb csapás a cégre a Google-lal, a Facebookkal és más internetes cégekkel folytatott konkurenciaharcban, nagy győzelem viszont a Yahoo legnagyobb külső tulajdonosa, a Third Point fedezeti alap igazgatója, Daniel Loeb számára. A kisebbségi részvényes egy héttel ezelőtt robbantotta ki a botrányt.

Februárban a Third Point azt indítványozta, hogy nevezzenek ki négy új embert - köztük Loebet is - a Yahoo igazgatótanácsába. A hétvégi sajtóinformációk szerint ezzel kapcsolatban a közeli napokban megegyezhetnek, igaz, a kisebbségi tulajdonos csak három helyet kap az igazgatótanácsban.

A botrány miatt bejelentette a távozását Patti Hart is, aki a Yahooban a vezérigazgató kiválasztásáért felelős igazgató volt.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite