2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonNem szavazza meg Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését az MSZP

Nem szavazza meg Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését az MSZP


Az MSZP képviselői nemmel szavaznak Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztésére, a kötelező döntés alól csak a volt miniszterelnök kapott felmentést - ismertette a szocialista képviselőcsoport hétfői ülése után Mesterházy Attila, hozzátéve, hogy erről egyhangúlag határoztak.

Gyurcsány Ferenc0319

Az MSZP elnök-frakcióvezetője újságíróknak azt mondta: nem adják támogatásukat egy "aljas politikai koncepciós per megindításához". Véleménye szerint a Fidesz-kormány nem tudja betartani az ígéreteit, és annak érdekében, hogy erről elterelje a figyelmet, nem riad vissza a "leszámolástól", "a koncepciós perektől" és attól sem, hogy politikai nyomás alá helyezi az ügyészséget.

Hozzátette, a szocialista frakció tiszteletben tartja, hogy Gyurcsány Ferenc a mentelmi jogának felfüggesztését kéri, megítélésük szerint azonban azzal fejezhetik legjobban a szolidaritásukat, ha nem szavazzák meg a mentelmi bizottság indítványát.

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának megvonásáról hétfőn vita nélkül, a jelen lévő képviselők kétharmadának voksával dönt az Országgyűlés. Felszólalhat viszont a határozathozatal előtt a volt kormányfő, aki vélhetően élni fog a lehetőséggel.

Gyurcsány Ferencet hivatali visszaéléssel gyanúsítaná meg az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, ezért kérte mentelmi jogának felfüggesztését. A szocialista testületi tagok ellenszavazata mellett ezt javasolta az Országgyűlésnek a parlament mentelmi bizottsága is.


Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-09-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite