2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonNem támogatják a platformok Gyurcsány pártszavazási kezdeményezését

Nem támogatják a platformok Gyurcsány pártszavazási kezdeményezését


Gyurcsány Ferenc0319A volt kormányfő hat kérdésről tartana pártszavazást az MSZP-ben. Többek között arról, hogy lehessen-e közvetlenül választani a párt tisztségviselőit. A Népszabadság információi szerint egyik platform sem támogatja a javaslatot.


Egyetlen szocialista platform sem támogatja - a sajátján kívül - Gyurcsány Ferenc pártszavazási kezdeményezését - derült ki a szombati Népszabadság által készített összeállításból. A napilap információi szerint Hiller István volt pártelnök, a szociáldemokrata platform vezetője május második felére egy "platform-konferenciát" szervez, amelyen az MSZP-s tömörülések kibeszélhetik a felmerülő kérdéseket.


Baja Ferenc, a Szocialista Platform elnöke a Népszabadságnak értelmetlennek és erkölcstelennek nevezte a kezdeményezést. Kiss Péter, a legnagyobb tagsággal bíró platform, a Baloldali Tömörülés elnöke azt mondta: a pártnak van elnöke és nem az elnöknek van pártja, nem kell megformázni a Fidesz pandanját, az nem megoldás. Az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja és a Népi Platform is úgy nyilatkozott, hogy nem támogatják a kezdeményezést - olvasható a cikkben.


A Népszabadság szerint a Mesterházy Attila jelenlegi pártelnök által vezetett platformnak is van álláspontja a pártszavazásról, amely abban merül ki, hogy egyelőre nem tárgyalnak erről, mondván, most ennél sokkal fontosabb kérdésekben kell véleményt és alternatívát megfogalmazni. A volt kormányfő hat kérdésről tartana pártszavazást az MSZP-ben, többek között arról, hogy lehessen-e közvetlenül választani a párt tisztségviselőit, illetve legyen-e jövedelem-, és vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége a vezetőknek - idézte fel a cikk.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite