2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonNem tudni, mi lesz 7200 Malév-utassal

Nem tudni, mi lesz 7200 Malév-utassal


Mindössze két Malév-utas érkezett vasárnap délelőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a jegyét visszaváltani, a tranzitban viszont már egy sem tartózkodik - tájékoztatta Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója vasárnap reggel az MTI-t. A Malév-utasoknak a tervezett utazást magunknak kell intézniük, így nem tudni, hogy miként rendeződött vagy rendeződik annak a 7200 utasnak a helyzete, akit a légitársaság leállása közvetlenül érintett.

Malév


Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója szerint vasárnap délelőtt 200-300, délután 2000 utasa lenne a pénteken leállított Malévnak. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy vasárnap 43 érkező és 51 induló Malév járatot töröltek. Mint megjegyezte, a mostani téli időszak egyébként is viszonylag alacsony forgalommal telik. Hardy Mihály emlékeztetett arra, hogy a kormányrendelet szerint a pénteki leállást követően három napig segítik kártalanítással az utasokat.


Róna Márta, a Malév szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy a Malév-utasoknak a tervezett utazást magunknak kell intézniük, így nem tudni, hogy miként rendeződött vagy rendeződik annak a 7200 utasnak a helyzete, akit a légitársaság leállása közvetlenül érintett. A Malévnak erre már nincs ráhatása - tette hozzá.Közlése szerint az utastájékoztatást a Malév tovább erősítette azzal, hogy a honlapon közzétettek mellett az ügyfélszolgálati telefonon már a bejelentkezést követően magnetofonról adnak részletes információt a teendőkről.


A szóvivő azt is elmondta, hogy mindössze három repülőgépet nem szállítottak még vissza az amerikai International Lease Finance Corporation (ILFC) lízingcég írországi központjába. Az egyik a Tel Avivban rekedt Boeing 737-es repülőgép, a másik kettő pedig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hangárban van javítás miatt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite