2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNem ünnepelhetnek a baloldali civilek Bátonyterenyén

Nem ünnepelhetnek a baloldali civilek Bátonyterenyén


Több civil szervezet és baloldali pártok együtt szerettek volna ünnepelni és méltóan megemlékezni a Nemzeti ünnepen, Március 15-én Bátonyterenyén a Kossuth szobornál. Mivel a szobor II. János Pál Pápa Katolikus Iskola kertjében helyezkedik el így a szervezők az intézmény igazgatójához, Zahar Bélához fordultak, aki elutasította a baloldali pártok kérését.

kossuth_lajos_mellszobra_batonyterenye


A szervezők elsőnek a város polgármesteréhez fordultak, aki a baloldali civileket arról tájékoztatta, hogy a szobor a Katolikus Iskola udvarán van, így ő nem rendelkezhet felette, hiszen az egyházi terület. Ezt követően a szervezők megkeresték Zahar Bélát a II. János Pál Pápa Katolikus Iskola igazgatóját, tegye lehetővé az iskola udvarán elhelyezkedő Kossuth szobor megközelítését, hogy Március 15-én délelőtt 10 órakor - külön a város rendezvényétől - megemlékezhessenek a 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, ám ezt az igazgató nem engedélyezte, viszont felhívta a szervezők figyelmét, hogy vegyenek részt a város hivatalos rendezvényén, amely 14 órától lesz a fenn nevezett helyszínen.


Lavajné Dóka Éva a város előző MSZP-s polgármestere ezútán levélben fordult Beer Miklós Váci megyés Püspökhöz, hogy segítsen nekik, hogy méltóképpen ünnepelhessenek ők is, külön a központi ünnepségtől. A megkeresésre Beer Miklós a következőt válaszolta: „Szomorúan olvastam a levelét. Nem értem az elutasítás okát. A Kossuth-szobor nem lehet senkinek kizárólagos birtoka. A kérdésnek nem lehet köze az iskola fenntartói változásának. Ezt az álláspontomat jelezni fogom az iskola igazgatója felé. Bízom abban, hogy a nemzeti ünnepen Bátonyterenyén is megtalálják a méltó ünneplés módját."


A szervezők nem értik, hogy miért nem ünnepelhetnek ők is külön, méltósággal Bátonyterenyén a Kossuth szobornál.


HÍR PORT24

 

2012-03-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite