2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonNem volt ismeretlen a rendőrség előtt az agyonlőtt szír pénzváltó!

Nem volt ismeretlen a rendőrség előtt az agyonlőtt szír pénzváltó!

Szír gyilkosságAz 52 éves kettős állampolgárságú férfit már korábban is megpróbálták megölni, a rendőrség információ szerint üzleti vita állhat a gyilkosság hátterében. Nem volt ismeretlen a rendőrök előtt az a férfi, akit szerda reggel több lövéssel agyonlőttek a XVI. kerületi Rózsa utcában; az 52 éves kettős állampolgár ellen korábban már elkövettek hasonló támadást - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdán, Tafferner Éva közlése szerint nem leszámolás, hanem üzleti vita állhat a háttérben.


A szóvivő a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a saját autójában agyonlőtt férfi ellen 1997-ben, a X. kerületi Gyakorló utcában hasonló jellegű fegyveres támadást követtek el, de akkor nem sérült meg. Ezen kívül egy 2006-ban történt önbíráskodási ügyben is érintett volt. Ez utóbbiról, amelyben még mindig tart a nyomozás, a szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt beszélni.
A kettős állampolgárságú szír férfi húsz éve él Magyarországon, állatorvosi diplomát szerzett, de a szakmájában nem dolgozott, egyéb vállalkozásokból, feltehetően pénzváltásból tartotta fenn magát - mondta a BRFK szóvivője, aki újságírói kérdésre nem tudta megerősíteni, hogy az agyonlőtt férfi a Kulcsár-ügyben is szerepet játszott volna, s annak idején információkkal segítette volna a nyomozást. (A Kulcsár-ügyben 2008 augusztusában első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy szír pénzváltót is.)

Tafferner Éva a szerdán történt gyilkosságról elmondta, hogy egy ismeretlen férfi reggel 7 óra után pár perccel lépett oda a Csömöri út - Rózsa utca kereszteződésében piros lámpánál várakozó autóshoz, majd több lövést adott le a gépkocsira. A támadó az autóból kivett egy táskát, majd azzal gyalogosan elmenekült.
A rendőrség feltételezései szerint üzleti vita állhat a háttérben. Mint Tafferner Éva fogalmazott, "nem egy leszámoló típusú ügy" állhat a háttérben, de ezt a lehetőséget is vizsgálják a nyomozók.
Pénzváltók sérelmére, csak az elmúlt évben, 134 bűncselekmény történt a fővárosban mondta a BRFK szóvivője, megjegyezve, ezek között rablások, betörések, illetve az egyszerű lopások is szerepelnek. Megemlítette, hogy a tavaly novemberben, a VIII. kerületi Baross utcába megölt 40 éves pénzváltó feltételezett gyilkosait a Vas megyei rendőrök fogták el, a gyanú szerint a bűnbanda kaszinókat rabolt ki, és más bűncselekményeket is elkövetett.

 

2010-03-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite